.

Ивайло Чилев

Коментатор

Възпитаник на Първа английска езикова гимназия и на Испанската гимназия „Мигел де Сервантес” в София, които завършва едновременно – едната като редовен, другата като частен ученик. След като приключва със средното си образование у нас прелита океана, за да сбъдне американската си мечта. В САЩ изковава бакалавърската си степен по журналистика от университета SUNY Brockport в щата Ню Йорк в САЩ. Магистър е по продуцентство в електронни медии от СУ „Св. Климент Охридски".

Лудото американско лято на българския национален отбор по футбол през 1994 г. печели сърцето на Ивайло, който обиква играта за цял живот: „Всичко стана в средата на 90-те. Започнах да си купувам всекидневно спортни вестници и замечтах някой ден да стана спортен журналист”.

Първият му пряк досег с журналистиката е през 2004 г., когато попада в RING като стажант. В последните две години от бакалавърската програма в САЩ е спортен редактор на университетския вестник, а след дипломирането си стажува в прес-офисите на спортните департаменти на още два университета в САЩ. Завръща се в България през 2008 г. и започва работа в телевизия RING след кратък стаж в спортния отдел на bTV.