Спиращи дъха премиери през април в „Какво ново в понеделник вечер” - от 21:00 часа по bTV Cinema

Реклама

През април в рубриката за премиери за България на малкия екран „Какво ново в понеделник вечер” bTV Cinema ще представи на своите зрители четири премиерни заглавия. Киноманите ще видят за първи път в националния ефир криминалната драма „Корумпиран град”, трилърите „Двете лица на януари” и „Заразяване”, както и семейното приключение „Среднощно слънце”.

Първият премиерен филм за месеца Корумпиран град” (Broken City) bTV Cinema ще излъчи на 4 април от 21:00 часа. В криминалната драма Марк Уолбърг влиза в ролята на бившия полицай и настоящ частен детектив Били Тагърт. Той е нает от кмета на Ню Йорк (Ръсел Кроу) да открие дали младата му съпруга му изневерява. Много бързо Тагърт потвърждава подозренията на управника и по всичко изглежда, че това е поредния успешен случай за упорития детектив. Но ситуацията коренно се променя, когато любовника на кметската съпруга е намерен мъртъв само ден след като изневярата е била разобличена. Отново въвлечен в случая, Тагърт разбира за истинските намерения на нюйоркския кмет и незаконните сделки свързани с него, които вече са отнели няколко човешки живота.

На 11 април от 21:00 часа зрителите на bTV Cinema ще гледат премиерния трилър „Двете лица на януари” (The Two Faces of January). През 1962 година бляскава американска двойка – харизматичният Честър Мак Фарлън (Виго Мортенсен) и младата му съпруга Колет (Кирстен Дънст) пристигат в Атина. Докато разглеждат забележителностите и Акропола, се запознават с Ридал (Оскар Исак) – млад гръцкоговорящ американец, който работи като гид и мами туристите. Привлечен от красотата на Колет и впечатлен от богатството на Честър, Ридал с удоволствие приема поканата им за вечеря. Оказва се, обаче, че зад лъскавата си външност, Честър крие тъмни тайни. Когато Ридал пристига в скъпия им хотел, е притиснат от Честър да му помогне с преместването на тялото на очевидно припаднал мъж, за когото твърди, че го е нападнал. Събитията стават все по-греховни, изходът – все по-далечен, а напрежението ще се покачи още повече, когато се отключват завистта и параноята на Честър.

На 18 април от 21:00 часа с участието на носителите на Оскар Мат Деймън, Гуинет Полтроу, Кейт Уинслет, Марион Котияр и номинираните за Оскар® Джъд Лоу и Лорънс Фишбърн, спиращият дъха трилър „Заразяване” (Contaigon) проследява пътя на един смъртоносен вирус, който сякаш не може да бъде спрян. Изследователи, военни, Световната здравна организация и обикновени граждани се мобилизират в името на една кауза – да открият лек, преди да е станало късно. Режисьорът Стивън Содърбърг изгражда напрегнат разказ за това, как смелостта ни обединява... докато обществото се разпада.

В последния понеделник на април bTV Cinema ще предложи на зрителите си семейната приключенска лента „Среднощно слънце” (Midnight Sun). Действието в лентата се разиграва в ледените полета на западна Канада. Когато Люк открива, че малко полярно мече е било разделено от майка си, той решава да ги събере отново. Горан Вишнич се присъединява към екипа в ролята на Муктук – полу инуит, полу канадец, който познава терена, където живеят полярните мечки и се съгласява да помогне на момчето. Когато плаващият айсберг се разделя под краката им, остава единствено в ръцете на Люк да защити себе си и мечето от опасностите на дивата природа и да доведе мисията си до край.