Космически хонорари, бъдещи Оскари и предстоящи бракове в Холивуд – тази събота, само в „Като на кино“

В последното за годината предаване – интервю с режисьорката Рузие Хасанова, която живее в Лондон

Реклама

Време за равносметки и банкови сметки – кои бяха най-скъпоплатените звезди в Холивуд и доближават ли се вече хонорарите на актрисите до тези на колегите им от мъжки пол – само в „Като на кино“, 30 декември, 18:00 ч., по bTV Cinema.  От 6 януари предаването ще има нов час на излъчване – 12:30, отново всяка събота.

В последното за годината предаване кинокритикът Деян Статулов ще представи премиерите на седмицата, а колегата му Владислав Апостолов ще припомни заглавията, които според него са с най-големи  шансове за „Оскар“. Най-авторитетната статуетка в света на седмото изкуството ще бъде връчена в началото на март, а bTV Cinema е единствената българска медия, която ще излъчи церемонията на живо, и то за седма поредна година.

„Като на кино“ ще подскаже и кои холивудски двойки ще минат под венчило през 2018 г., както и кои от т.нар. култови сериали на 2017 г. ще имат своите чакани продължения.

Новото дамско присъствие в българското кино ще бъде усетено от интервюто с режисьорката Рузие Хасанова, чиито дебют в пълнометражното игрално кино с „Радиограмофон" беше определен като изключителен. Филмът е по действителен случай и разказва историята на баща от Родопите, който изминава пеш 100 км, за да купи радио за обсебения си от рок музиката син. Хасанова е родена е в Казанлък и израснала в Родопите. Преди 20 години заминава да учи кино в London College of Communications, а дипломният й проект Gladeshy е оценен с отличен.