Реклама
Без значение дали искате да сте по-енергични или просто да свалите килограми, здравословното хранене ще ми помогне и за двете. За щастие, това не е толкова сложно, когато трябва да решите какво да добавяте към ястията си.
6 Храни, които да усилят имунната система
Семена от чия. Тези семена дават много енергия и са много добра добавка към храната. Те имат много протеин, който помага за изграждане на мускулна маса, фибри за засищане (и добър храносмилателен тракт), както и масни киселини omega-3 за здраво сърце. Можете да добавите семената към овесената си каша или да ги поръсите в салатата.
Защо мазнините помагат да свалите тегло
Киноа. Тази супер-храна може да се добави към всяко ястие от закуска до вечеря. В нея има много протеини, фибри и антиоксиданти.
Кисело мляко. То съдържа пробиоптици, които поддържат във форма храносмилателната система. Една кутийка кисело мялко с добавени плодове за закуска е чудесно начало на деня.
Може да се ползва и вместо сметана.
Ядки. Няма нужда да се чудите дали да ги добавяте към храната си. Можете да сложите орехи към овесената си каша или начупени бадеми в салатата и ще получите здравословното количество мазнини, витамин Е и фибри.
Магданоз. Той е неподозирано полезна добавка, защото съдържа огромни количества витамин К, който е много важен за здравината на костите и функционирането на черния дроб. Освен това, освежава дъха. Разбира се, най-лесно е да го сложите в салатата.
Как да се храним по-здравословно
Риган. Много често риган се слага в пицата, но това е повече от полезна съставка за храна като цяло.Риганът е пълен с антиоксиданти и е много полезен. Може да го прибавите към печено или пържено пиле, бургери и паста.
Как да не преяждаме по празниците
Розмарин. Тази билка съдържа фитохимикали, които са естествени субстанции, предпазващи от болести. Освен това, в розмаринът има витамини като фолиева киселина и рибофлавин. Може да се ползва в салати, супи, паста или сосове.
Кориандър. Тази билка е пълна с антикосиданти и витамини A, C, K, както и и фолиева киселина. Кориандърът може да се ползва във всякакви храни.