Храни за по-резултатни тренировки

Няколко предложения за вкусни храни,които да помагат за тренировките

Реклама

Ето пет храни, които да ви помогнат да останете здрави и във форма през горещите месеци.

Аругула

Това е пикантен зеленчук, който произхожда от семейството на броколи. Една купа съдържа 4 калории и 28 процента от дневната нужда от витамин К, който помага за да заздравяването на костите. Има добри количества витамин A и C, плюс калций и фолат.

Авокадо

Някои спортуващи избягват авокадото, защото има много мазнини. Това е така - в една купа има 21 грама. Но съдържа и добрите за сърцето моно и полинаситени мазнини, които могат да намалят лошия холестерол.

Праскови

Една средна праскова съдържа 60 калории и два грама фибри, плюс витамин С и бета каротин (антиоксидант, който предпазва сърцето). Този плод съдържа и калий, който регулира течностите и електролитите. Този плод е идеален за рехидтратация.

Вишни

Те са натурални болкоуспокяващи. Изследванията показват, че спортуващите, които пият вишнев сок два пъти дневно в седмицата прeди големи натоварвания имат по-малко проблеми с болки и контузии. Самите вишни имат наполовина по-малко калории и повече фибри от сока.

Ягоди

Вкусният летен плод съдържа антицианиди, които помагат да се избегнат възпаленията и уврежданията на мускулите след тренировка. Една купичка съдържа 49 калорий и 150 процента от дневната ви нужда от витамин С.