Полезни храни, за да сме здрави

Есента е период от годината, в който алергиите се активизират

Реклама

Смяната на времето е една от причините за появата на алергии през есента. Известно е, че продуктите, съдържащи витамин D помагат срещу тях с настъпването на студеното време. Яйцата и млякото са добър пример за такива продукти. Ето кои други са подходящи.
 

Тиква

Тя е богата на витамин А, но също така заздравява лигавицата на дихателната тръба подобрява и храносмилателната система.

Ето и храните с "добри" мазнини
 

Моркови

Този зеленчук съдържа фибри, калории, въглехдирати и особено важно - витамин А. Колкото по-червеникави са морковите, толкова повече витамин А съдържат. Глътка сок от моркови подобрява имунната система и облекчава дерматита.
 

Агнешко

Агнешкото и говеждото са полезни храни срещу алергиите. Месото доставя на тялото много повече цинк от зеленчуците. Цинкът е необходим за укрепване на имунната система, изграждането на протеините и е добър за функциите на ензимите. Цинкът може да спира риновирусите, които причиняват настинката .

 

 

Морските храни

Всички те са пълни с витамин D. Сьомгата има най-високо съдържание на витамин А, който подобрява способността на тялото да приема калций.

Трябва да имате в предвид нещата, които ви убиват


Лук

Лукът е известен като враг на алергиите. Освен това, той предпазва и лекува от различни болести, сред които перде на очите, диабет и др. Лукът е много полезен за имунната система.

Джинджифил

Той има силно анти-възпалително действие и е много ефективен срещу настинките и хремата.