Как Филип Сиймур Хофман стана легенда

Вижте накратко как покойният холивудски актьор направи една внушителна кариера в Меката на киното

Реклама

Когато в неделя вечерта се разнесе новината за смъртта на американския актьор Филип Сиймур Хофман, мнозина не успяха да проумеят как така именно този пълен, несресан човек, когото са виждали в огромен брой филми, може да е поредната жертва в Холивуд.

Какво казва полицейският доклад за смъртта на Филип Сиймур Хофман

Хофман е играл толкова много роли в толкова различни филми, че едва ли има любител на киното, който да не знае кой  е той. Повечето хора го възприемаха именно такъв - разностранно развит актьор с миловидно-неадекватен вид и огромна палитра от образи в ръкава.

През дългата си кариера Хофман рядко влизаше в средностатистически образи. Може би защото, особените, налудничавите, крайните, безобразните, предизвикателните са по-интересните личности в живота и на екрана.

Петте инди филма, които харесахме от програмата на Sundance

Героите му бяха странни птици, дори, когато бяха базирани на истински персонажи като писателя Труман Капоти или журналистът Лестър Банкс.

 “Площадът” - Египет не иска да гледате този номиниран за Oscar филм

Говорейки за разнообразието от роли в кариерата на Хофман, трябва да се подчертае, че това е буквално - той  е играл в комедии като Patch Adams, екшъни като Mission: Impossible III и драми като Scent of a Woman.Поради предпочитанията му към силните сценарии, Хофман рядко се появяваше в слаби филми, а няколко от тях обраха аплодисментите на публика и критика.

Какво каза Джордан Белфорт за Wolf of Wall Street

През 2005г. той се превъплъти в писателя Труман Капоти за екранизацията Capote и го направи толкова успешно, че обра всички най-важни награди на актьорската гилдия като Oscar, Golden Globe и BAFTA. По-късно той повтори упражнението с ролята си в Doubt, въпреки че за него взе само Golden Globe. Любопитното е, че и в двата филма Хофман нарушава традицията в кариерата си, в която той играе предимно поддържащи роли.

 Как Мартин Скорсезе описа на дъщеря си бъдещето на киното

Актьорът имаше възможност да разкрие огромния си талант във филми на режисьори като братята Коен, Спайк Лий, Камерън Кроу, Пол Томас Андерсън. Последният има по-специално място в кино творчеството на Хофман.

Кои холивудски звезди получават твърде много пари

Покойният актьор участва в 5 от 6-те филма на Андерсън дотук като изпълненията му в Boogie Nights и Magnolia бяха запомнящи се, но не толкова колкото играта му в The Master.

Подобно на много други големи филми и в този главните актьори държат продукцията на ниво повече от сценария, а в The Master Хофман и Хоакин Финикс бяха моторът на действието.

Кои режисьори правят само касови хитове

46-годишният актьор без съмнение остави дълбока следа в историята на Холивуд. Което не е зле, предвид, че се е заел с театър, само защото контузия му е попречила да продължи със спортната борба. Филип Сиймур Хофман беше актьор със сто лица, който е в съсотяние да измъкне от дъното всеки един филм. Причината за смъртта му ще остане за статистиката. След него остава само творчеството му.