CBGB продължава пънк мисията си

Фестивал, кръстен на легендарния клуб в Ню Йорк, връща към силните дни на американското пънк движение

Реклама

“CBGB Music and Film Festival” ще се състои за втори пореден път в Ню Йорк между 9 -13 октомври и на различни места в града. Фестивалът е кръстен на легендарния клуб CBGB, който е бил отправна точка за американското пънк движение на Източния бряг.

Тази година в “The Landmark Theatre” ще бъде премиерата на филма “CBGB”, който ще разказва за началото на пънк движението в Щатите. Във филма участва актьорът Алън Рикман, познат от филмите “Harry Potter”, “Love Actually” и “Die Hard”, последният съдържател на клуба Хили Кристъл и др. “CBGB” проследява създаването и развитието на музикални движения, тръгнали от групи като Blondie, Television, The Ramones, Talking Heads, Dead Boysи The Police.

Цялата програма на фестивала още не е обявена, но се знае, че ще бъдат включени филмите “Louder Than Love: The Grand Ballroom Story” от Тони Д`Анунсио за детройтската сцена, както и “Looking For Johnny, The Legend of Johnny Thunders”, за легендарния пънк китарист Джони Тъндър от New York, който е режисиран от Дани Гарсия .