EASA '14 започва конкурс за работилници

Те ще се реализират в рамките на 34-тата Европейска асамблея на студенти по архитектура – EASA2014 Symбиоза, Велико Търново

Реклама

На 13 декември официално ще бъде обявен конкурсът за работилници, които ще се реализират в рамките на 34-тата Европейска асамблея на студенти по архитектура – EASA2014 Symбиоза, Велико Търново.

Конкурсът се организира чрез уникална интернет платформа за симбиотично участие на студенти и професионалисти от цял свят. Презентацията на заданието ще се проведе в петък, 13 декември, от 18:30 часа в Лаборатория за градски дизайн „Трансформатори” (Бул. Христо Смирненски №1).

След представянето на конкурса ще се проведе кратък коктейл с дискусия за идеи и предложения относно работилниците, а от 22:00 часа се събираме в клуб *MIXTAPE5* за неформално до-обсъждане.

За първи път EASA ще се проведе в България от 19 юли до 3 август 2014. Близо 500 студента по архитектура от цяла Европа и света ще се съберат във Велико Търново, където ще се реализират над 30 работилници от различно естество – павилиони, архитектурни намеси, интерактивни инсталации, градска мебел и др. За избирането на работилниците организаторите на EASA в България разработват уникална интернет платформа, където участниците ще могат да споделят своите идеи и концепции и съвместно да изготвят предложенията си.

Целта на експерименталния метод на участие е всички работилници да са симбиотично свързани и да се допълват. Конкурсът е отворен за участие за студенти и професионалисти от различни сфери на дейност. Пълна информация за платформата, заданието на конкурса, сроковете за предаване и всички изисквания ще бъдат изчерпателно разгледани в изданието Workshop Guide, което ще бъде разпространено след 13 декември, когато официално ще стартира и платформата.

EASA България се организира и провежда с безценното съдействие на Община Велико Търново, Камара на архитектите в България, Съюз на архитектите в България, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Makita, Baumit и Bushmills, а на 13 декември - с любезното домакинство на Сдружение Трансформатори.