“По поречието на Амазонка” - вече в продажби

Едно невероятно пътешествие от 860 дни за една невъзможна задача – издателство “Вакон” предоставя на българските читатели шанс да се запознаят с разказа на Ед Стафърд

Реклама

Наричнан “Кралят на джунглата”, Ед Стафърд започва да ръководи експедиции през 2002 г., когато напуска британската армия с чин капитан. Междувременно работи в Афганистан като съветник за ОOН по време на кампанията за първите президентски избори в историята на страната. Преди експедицията по Амазонка участва в поредицата на BBC „Изгубената земя на ягуара”.

Чрез експедициите си Ед се стреми да информира обществеността за проблемите на околната среда и да вдъхнови хората да повярват, че могат да осъществят мечтите си.
“По поречието на Амазонка” е разказ за пътешествие, в което Ед Стафърд успява да се превърне в първия човек, извървял цялото протежение на великата южноамериканска река. Пътешествието му обхваща преход от над 7000 км, от изворите на Амазонка на запад до източния й край в Атлантическия океан.


„По поречието на Амазонка” е увлекателен разказ за единствена по рода си експедиция по протежението на най-великата река и през територията с най-голямо видово разнообразие на земята.
Книгата “По поречието на Амазонка” може да бъде закупена оттук.