.

bTV Lady ще излъчи конкурса „Мис България" 2016

В спектакъла участват младите звезди от „Гласът на България” – Тодор Гаджалов, Христо Младенов, Димитър Атанасов и Тихомир Митов

bTV Lady ще излъчи на 25 декември от 22:00 ч. конкурса „Мис България 2016”. Спектакълът е решен в стил Лебедово езеро и идеи, вдъхновени от класиката на Чайковски, с тематични тоалети в черно и бяло, като вечната борба между мрака и светлината. 

Режисьор е Мартин Желев. Хореографията е на Сабин Асенов. В програмата участват балет „Арабеск” със своя спектакъл „Лебедово езеро”, младите звезди от „Гласът на България” – Тодор Гаджалов, Христо Младенов, Димитър Атанасов, Тихомир Митов и изненадата на вечерта – Ейнджи Касабие, която дебютира като певица. Водещи са Марина Войкова – "Мис България" 2015, и Атанас Михайлов. 

23-годишната Габриела Кирова от Варна е новата най-красива българка, която ще представи България в международния конкурс "Мис Планет" 2017. Габи е бивша шампионка по художествена гимнастика. В колекцията си от титли има сребърен и бронзов медал от европейско първенство. На „Мис България" 2016 тя излезе начело сред 17 момичета, избрани на регионални конкурси в цялата страна. 

На второ място се класира Рени Радева (19) от Бургас, а на трето – 17-годишната Стилияна Станчева от Стара Загора. Макар в бъдеще да вижда себе си като блестящ юрист, от няколко години Рени съдийства в родната футболна трета дивизия, а Стилияна учи в търговска гимназия и работи като професионален модел.