10 билета за концерта на най-успешния филмов композитор, Ханс Цимер, ви очакват

Геният гостува на 16 май в зала „Арена Армеец София”

Реклама

Ханс Цимер, автор на музиката за над 120 филма, ще бъде в София на 16 май със своята група, симфоничен оркестър и хор! Грандиозният концерт ще бъде на 16 май в зала „Арена Армеец София” от 20:00 ч.

Филмовите хитове „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“, „Шифърът на Леонардо“ и „Армагедон“ отдавна са част от поп културата. Те са отличени с множество престижни награди, като общото между тях е авторът на музиката – Ханс Цимер.

Той е удостоен с „Оскар“, две награди „Златен глобус“, три награди „Грами“, печелил е Американската музикална награда, както и награда „Тони“. Цимер има цели 10 номинации за „Оскар“, като последната е от 2015 г. за музиката към фантастичния епос „Интерстелар“. През 2003 г. Американската музикална асоциация му връчва престижната награда Henry Mancini за цялостно творчество за впечатляващата му кариера и огромния му принос към кино индустрията. Цимер получава и своя звезда на холивудската Алея на славата през 2010 г., а през 2014 г. е удостоен с награда за цялостен принос на филмовия фестивал в Цюрих.

Ханс Цимер работи с най-големите режисьори в Холивуд: Ридли Скот („Гладиатор“, „Телма и Луиз“, „Ханибал“), Тони Скот („Дни на грохот“, „Истински романс“), Кристофър Нолън (трилогията „Черният рицар“, „Генезис“), Гор Вербински (поредицата „Карибски пирати“, „Самотният рейнджър“), Рон Хауърд („Шифърът на Леонардо“, „Ангели и демони“), Джон Ву („Код: Счупена стрела“, „Невъзможна мисия 2“), Майкъл Бей („Скалата“). Негова е и музиката за хитове като „Рейнман“, „Тънка червена линия“, „Последният самурай“, „Крал Артур“, „Мъж от стомана“, „Невероятният Спайдър-мен 2“, двете части на „Шерлок Холмс“. В три от най-очакваните хитове през 2016 г. музиката е дело на Цимер: „Кунг-фу панда 3“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Ад” – екранизация по едноименния бестселър на Дан Браун.

През 2014 г. Цимер получава възторжени отзиви за концертите си във Великобритания. Това го амбицира да поеме на турне, което ще премине и през София. „Винаги съм искал да представя музиката си пред голяма аудитория в поредица от концерти и сега съм изключително развълнуван, че това най-после ще се случи. Освен това съм много щастлив, че с мен на сцената ще присъстват някои мои невероятно талантливи приятели, като заедно с тях ще подарим на публиката уникално преживяване, което никога няма да забравят“, споделя гениалният композитор.

На сцената в „Арена Армеец“ Цимер ще излезе с изключително талантливи музиканти, с които ще представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Страхотните светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите, ще превърне този концерт в изключително преживяване!

Можете да спечелите един от десетте единични билета, ако отговорите правилно на въпросите в анкетата. Печелившите ще бъдат избрани чрез томбола. Петима от спечелилите ще имат възможност да се срещнат с композитора зад кулисите.

За да участвате, трябва да сте регистриран потребител на сайта btv.bg

На 10 май 2016 г. спечелилите ще бъдат уведомени на мейл адреса, който са попълнили при регистрацията. Отделно в сайта ни ще има и публикация с имената на спечелилите.

За колко филма на режисьора Кристофър Нолън е написал музиката Ханс Цимер?

За музиката към кой филм Ханс Цимер получава първата си номинация за „Оскар”?

За музиката към кой филм Ханс Цимер получава „Оскар”?

Какъв по народност е Ханс Цимер?

Къде стартира турнето на Ханс Цимер?

С кои световноизвестни братя режисьори работи Ханс Цимер?

 

Тагове: Ханс Цимер