Apple представи iPad Air 2 и iPad Mini 3

Последната генерация таблети на американците впечатляват с по-тънки корпуси, но нямат революционни иновации

Реклама

Apple представи последната си генерация таблети вчера, които ще са в Retina дисплей – iPad Mini 3 и iPad Air 2, като последният, със своята дебелина от едва 6,1 мм е с цели 18% по-тънък от предшественика си iPad Air.

 

По време на конференцията в Сан Франциско изпълнителният директор на Apple Тим Кук и маркетинг директорът Фил Шилер представиха модел в златист цвят, с което задоволяват основните желания на потребителите. Сравнен като дебелина с първия iPad, излязъл на пазара преди години, чисто новият iPad Air е над два пъти по-тънък, а рефлексията на дисплея му, сравнена с iPad Air, е намалена с 56%.

 

Последната генерация iPad на Apple ще разчита на чисто новите процесори A8X, нова версия на чипа от iPhone 6 – отново 64-битов, но с 40% по-бърз, благодарение на три милиарда транзистора в него. Производителността на графиката пък е с цели 180 пъти по-бърза, сравнено с тази на iPad от първо поколение. На разположение е и М8 копроцесор.

 

Батерията издържа цели 10 часа, така че трудно ще пропуснете възможността да направите много страхотни снимки с камерата iSight, която е 8-мегапикселова (5-мегапикселова при iPad Mini 3) и с бленда f 2.4, като може да снима 1080p HD видео и 43-мегапикселови панорами. Камерата предлага и възможност за снимане на таймлапсове и видеа на забавен каданс.

 

Новият iPad ще осигурява и по-добър интернет благодарение поддръжката на стандарта 802.11AC с MIMO и десетки LTE честоти. Стандартното за последните модели iPhone TouchID вече е интегрирано и в iPad Air 2, както и в iPad Mini 3.

 

Продажбите в САЩ на новите модели започват в края на следващата седмица, а предварителните продажби  – от днес. В България се надявам новите iPad да се появят за коледния шопинг.

 

Защо да си купите най-новия iPad? „Това е най-тънкият таблет в света“, аргументира се Шилер. А според нас е и най-добрият, правен някога.