Чуйте Lemonade – новия албум на Бионсе

Дискът все още не се продава, но може да бъде слушан в Tidal

Реклама

Шестият албум на Бионсе, Lemonade, вече е факт. Засега той може да бъде чут само в Tidal, което не е изненада, тъй като стрийминг платформата е семейна собственост на певицата и нейния съпруг Джей Зи. Голямата интрига е, че не се съобщава дали и кога дискът ще се продава. Повечето певци, които избират стрийминг услугите за промотиране на албумите си, започват продажбите една седмица след дебюта в интернет. Засега единствените музиканти от голям калибър, които предлагат албумите си само чрез стрийминг, са Кание Уест и покойният Принс. Любопитно ще е да се види каква пазарна стратегия ще избере Бионсе и дали ще продава диска в собствения си сайт Beyonce.com, както и в прекия конкурент на Tidal – iTunes.

Lemonade е първият албум на Бионсе от декември 2013 г., когато тя представи без никакво предизвестие и промоция диска Beyoncé. Новият проект съдържа 12 парчета с обща продължителност 46 минути. В някои от записите участват Джак Уайт, Джеймс Блейк, Кендрик Ламар и The Weeknd.

За появата на нов албум се заговори в началото на февруари, когато Бионсе изпя за първи път сингъла Formation на финала на първенството по американски футбол Super Bowl и обяви световно турне, което през лятото ще мине през Европа.

Lemonade е вторият „визуален“ албум на певицата. Към него има филм, който бе излъчен по HBO минути преди премиерата на тавата в Tidal.

Албумът може да бъде чут на този адрес

 

 

 

Тагове: Бионсе Tidal Lemonade