Бой за билетчета по лев и шейсет, тъй като общината опрощава данъци чрез томбола с талоните

Известен варненски бизнесмен пуска алтернативен транспорт, в който билетите са само по 1,20

Реклама

От 1 юни билетите за градския транспорт в София струват 1,60 лв. Някои коментираха, че датата разкрива вдетиняването на градските управници, други прогнозираха бойкот на гражданите и масово пътуване гратис, но никой не позна.

Тази сутрин пред будките за билетчета и в превозните средства е имало бой за новите талони, научи „Дуплекс”. Гражданите са искали да си купят билети по лев и шейсет не само от колекционерски съображения, но и за да участват в томболата на Столична община, при която на печелившите ще бъдат опростени местните данъци и такси за 2017 г.

Ето как можете да участвате в томболата:
1. Купувате си билетче по 1,60. В него има воден знак – трицифрено число
2. Умножавате това число по серийния номер на билета (на снимката – 06040)
3. Въвеждате полученото число в уеб сайт, който се съобщава по уредбата в метрото (за целта трябва да направите едно пътуване с метро).
4. Печелившите ще бъдат обявени на 31 юни 2016 г.

В същото време стана ясно, че известен варненски бизнесмен пуска алтернативен столичен транспорт, в който билетите ще са само по 1,20 лв. Новата транспортна мрежа ще бъде голяма конкуренция за съществуващата и по друга причина – в превозните средства ще има добре заредени аптечки за оказване на първа помощ в случай на припадане и други инциденти вследствие на голямата навалица, която се очаква.


Vasko Bog с подсказване от Nikola Stoynov

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама