Корнелия Нинова ще чете нивото на река Дунав от радиостанция на тавана на "Позитано"

За да бъде всичко по-романтично, предаванията ще са само на къси и средни вълни

Снимка: btv.bg

След като поднесе цветя пред паметника на Тодор Живков в Правец, новото ръководство на БСП направи още един силен и стратегически ход за сплотяване на малкото си оцелели симпатизанти. Тъй като спирането на рубриката „Хидрометеорологичен бюлетин за нивото на р. Дунав“ по БНР е коварен, капиталистически удар по славното минало, БСП реши да възстанови традицията със собствени сили.

Не друг, а лично Корнелия Нинова ще чете нивото на река Дунав от радиостанция на тавана на "Позитано" 20. И за да бъде всичко по-романтично, предаванията ще са не на УКВ, а само на къси и средни вълни.

Все още не е ясно кой ще чете бюлетина на руски, но в Партията има достатъчно кадри, владеещи този език. По-деликатно е положението с френския, тъй като е трудно да се намери човек, който хем да е образован франкофон, хем да симпатизира на БСП, хем да има физическите сили да се изкачи до таванчето на „Позитано“. Това обаче не плаши Партията, която е предвидила резервен вариант – бюлетинът на френски да бъде от стари записи. Все пак малцина знаят френски, а и на кого му пука дали цитираното ниво в Оряхово и Свищов е от март 1987-а или от юни 2004 г. Нали бюлетинът се слуша не заради числата, а просто от носталгия.

В празнични дни като 9 септември и 7 ноември нивото на река Дунав ще се чете от гостуващи звезди като Стефан Данаилов, Петър Волгин и Йосиф Кобзон.


Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

Последни