Неизвестни разфасоваха еърбъса на летище София

Вероятно машината ще бъде продадена на части за тунинговане на голфове

Снимка: btv.bg

Тази нощ кацналият тържествено на летище София Airbus А380 е изчезнал яко дим. На пистата е намерено само българското знаме, което пилотът Марио Бакалов развя при първото кацане у нас на най-големия пътнически самолет в света, научи "Дуплекс".

Системата за проследяване на скъпата машина показва, че следите й се губят някъде около Перник. От полицията предполагат, че самолетът е разфасован в гаражите на миньорския град, за да бъде продаден на части.

„Тази огромна машина има 4 милиона части – мощни двигатели, климатроник, телевизори, тоалетна, луксозни седалки с възглавничка! Може ли да парадират с толкова много шум, че са в България” – чудят се граждани на Перник и околността.

„Че то само катализатора да нарежеш и да го продадеш за голфовете в района, и си станАл милионер!” – коментират „специалисти” по авточасти, пожелали анонимност.

Очаква се крадците да изчакат две-три седмици, за да утихне медийният шум около изчезването на самолета. След това на пазара на тунинговани автомобили вероятно ще се появят голфове, чиято задна седалка е заменена с кресло от първа класа на еърбъса.


Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

Последни