Филм за антикомунистическото движение “Горяни” с еднократна прожекция днес в пет града

„Звярът е още жив” на Мина Милева и Весела Казакова бе селектиран за престижния фестивал във Варшава

Реклама

Новият филм на Мина Милева и Весела Казакова, автори на предизвикалия разгорещени дебати “Чичо Тони, Тримата Глупаци и ДС”, ще бъде показан еднократно в салоните на Синема сити едновременно в пет града: София (София Mall), Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора на 16-ти ноември от 19:30 ч.

Весела Казакова и Руси Чанев, като глас зад кадър, изпълняват главните роли в мистичния диалог между внучка и дядо, взел участие в първото и най-масово антикомунистическо движение в Европа, наречено “Горяни”.

Звярът е още жив” е с необичайна форма, преплетена с живописна анимация, а нелинеарният разказ е базиран на диалог между двамата. Продължение на диалога, който са водили, когато тя е била дете, а той все още жив.

Филмът вече постигна много важна селекция във Варшавския фестивал, който е от „А” категория. Там бе избран да се състезава с 15 заглавия от цял свят в документалната програма, сред които и филм на носителка на „Оскар”.

Предишният филм на Мина и Весела – „Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС” (2014), носител на 11 международни приза от Берлин, Ню Йорк, Мелбърн, Мексико сити, Рио де Жанейро и други, предизвика бурни отзиви сред българските зрители.

 

Beast-TRAILER-CinemaCity from activist 38 on Vimeo.