Над 500 деца спортуваха заедно с родителите си на „Детска Игриада 2019“

Петото издание на спортния празник донесе много емоции на малки и големи

Реклама

Рекорден брой деца - над 500, спортуваха и се забавляваха заедно със своите родители по време на „Детска Игриада 2019“, която се състоя на 9 юни в столичния парк „Заимов“.

Традиционно участниците проявиха голям интерес към отборните дисциплини – щафетни игри и щафетно бягане, в които малчуганите участваха със своите майки и бащи. Не липсваха положителни емоции и при велокроса и бягането на 50 метра, където децата се състезаваха със свои връстници. Много усмивки предизвика и състезанието по бадминтон, в което малчуганите се включиха със семействата си.

Спортната инициатива тази година се проведе под мотото „Всички сме в играта“ с цел да мотивира родителите да дадат добър личен пример на децата си. Петото издание на „Детска Игриада“ успя да стимулира децата и семействата им да бъдат по-отговорни към здравето си, да спортуват и да се забавляват заедно. Водещ на събитието беше гласът на сутрешния блок на радио N-JOY – Инспектор N-JOY Генчо Генчев.

Специална ретро алея с игри от миналото също привлече вниманието на малки и големи. Децата имаха възможност да се потопят в детството на родителите си, като заедно с тях играха на дама и държави и скачаха на ластик.

Малчуганите с двигателни проблеми също успяха да изпитат емоцията от спорта благодарение на обособената параалея и 16-годишната Стефани Митова – създател на специално конструиран параборд.

Изключителен интерес по време на „Детска Игриада 2019“ предизвикаха и професионалните демонстрации по хокей, айкидо, ролери, карате, лонгборд, йога и фехтовка. Треньорите дадоха възможност на всеки да получи професионална консултация и да избере най-подходящото за него спортно занимание.

За всички участници имаше подаръци, а най-добре представилите се в спортните дисциплини се качиха на специалната стълбичка на победителите, където получиха медали, грамоти и специални награди.