„Мениджър на годината 2020“ – кандидатстването започна

И тази година bTV е медиен партньор на конкурса

Реклама

За тринадесета поредна година най-престижният конкурс за висши бизнес ръководители в България ще отличи лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност.

Екипът на списание „Мениджър“ си поставя задачата да открои ролята на визионерите в бизнеса у нас в най-трудната икономическа среда за управление на екипи, проекти и финанси, която познаваме след промените. Среда, която повече от всякога изисква смели мениджърски решения, внимание към служителите и проява на социална съпричастност.

Традиционно конкурсът ще се проведе в три етапа, в които участниците ще бъдат оценявани по методология на „Делойт България“, специално създадена за „Мениджър на годината“.

Етапът на кандидатстването включва критерии за допустимост и предоставяне на документи. Бизнес организацията, която участниците ръководят, трябва да има поне 20 млн. лв. оборот или 50 души персонал; да управляват компанията от поне две години и поне 6 месеца годишно да пребивават в България.

Във втория етап се оценяват финансовите резултати и добрите управленски практики от последните три финансови години – 2017, 2018 и 2019 г. Финансовите резултати се сравняват с резултатите на основните конкуренти в бранша. Излъчват се десет финалисти.

Третият етап е за оценка на личностните характеристики на финалистите и техните индивидуални качества. Те се определят в аспектите лидерство, предприемачество, стратегическа ориентация и аналитичност, управление на хора и управление на ресурси. Екипите на „Делойт България“ провеждат интервюта с всеки финалист, с пряко подчинени и партньори и изготвят 360-градусова оценка, чрез която се формира финалният сбор. Обществен съвет от личности с безукорен авторитет валидира оценките.

И през 2020 г. всеки участник в конкурса ще подпише Етичен кодекс, обобщаващ ценностите, принципите и отговорните бизнес практики, които градят и поддържат култура на почтеност. Подписвайки кодекса, всеки бизнес лидер декларира, че води бизнеса си честно, прозрачно и прилага добри управленски практики.

Мисията на конкурса „Мениджър на годината“ да представя обективно и достойно лидерите в бизнеса остава непроменена. Важно е успехите на мениджърите да стигат до широката общественост, да вдъхновяват и да показват пътя напред. Затова екипът на списание „Мениджър“ започва подготовката на телевизионен проект, който ще бъде посветен на финалистите, победителя и партньорите в тазгодишното издание на конкурса. Историите и предизвикателствата, които срещат най-успелите мениджъри у нас, ще бъдат представени в документален филм, който през ноември 2020 г. ще бъде излъчен в националния ефир на bTV.

Бъдете част от това преживяване!

Кандидатствайте или номинирайте вашия изпълнителен директор до 26 юни 2020 г.

Регистрирайте се в сайта на конкурса, за да получите формуляр за участие.

Попълнените документи се приемат на [email protected].