Начини за професионално усъвършенстване

Информираност, постоянно чете, курсове и семинари, здравословен живот

Реклама

Четенето за ума, е подобно на тренировите за тялото. Както след спиране на упражненията скоро се губи добрата форма, така голяма част от знанията и уменията, които притежавате в своята професия след пет години напълно ще остареят и ще загубят актуалността си. За да бъдете специалисти от висока класа и високо платени в своя бизнес, непрекъсното трябва да увеличавайте знанията си.

Има възвращаемост на направените инвестиции в книги и кусове за увеличаване на професионалната квалификация. Разбира се, не очаквайте видимо бърза възвращаемост.

Не спирайте да покачвате своето ниво, но професионален успех за сметка на здравето, няма стойност. Проспериралите хора, освен в знания инвестират и в поддържане на здравето си. Спортуват, умеят да почиват и се включват във вълнуващи хобита с широк приятелски кръг.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Разходите за запазване на добро здравословно състояние са инвестиция в собствения успех.

Не се сравнявайте с другите. Вземете решение да посветите живота си на непрекъснато учене. Упорито го следвате и ще си осигурите нужното предимство в личната кариера.

Смело инвестирайте в себе си. Не позволяват липсата на средства да ви спре. Срещи с колеги за "сверяване на часовника”, постоянно следене на професионалната литература и участия в семинари и курсове ще дадат възможност да бъдете непрекъснато в крак с промените.

Тесните специалисти са високо ценени, но най-успелите хора, за да не се откъсват от ритъма на живота търсят постоянно нова информация от всякакви възможни източници.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

В процесите на свръхбърза промяна на света, успешните във всеки бизнес хора запазват висока скорост на информираност, което им позволява да се държат на гребена на вълната.