Най-добрите лафове на Емо Чолаков за април 2018 г.

"Много градус, много чудо! Необосновано слънчево е в почти цяла Европа. Април по принцип не прави такива неща"

Реклама

4 април
Велика седмица – велико време! Ама пък точно в почивните дни ще вали. Е, сори, както се казва на чист български!

5 април
Четвъртък е, но се усеща като петък, защото идват четири почивни дни. Ранен април – усеща се като късен май с тези около 25 градуса на много места.

6 април
Днес може да се почива, но не е празник. Велики петък е най-тъжният ден от Страстната седмица и вижте как природата се смрачи, натъжи и поплаква от време на време. Засега кротичко превалява, но следобед не са изключени гърмежи и таралежи.

Небето над цяла Европа е символично. Западният Великден мина и ето, че повечето от запада е слънчев. Случайност? Не мисля!

7 април
Знаете ли, че най-бързо се боядисват яйца с китайски боксерки. Извън дебелашките шеги – Велика събота е, боядисвайте яйцата и не губете време, защото навън е чудесно!

8 април
Христос воскресе! Нека бъде светло в душите ни. Обичайте се и все по-малко се обличайте. В следващите дни направо към горещо ще го подкара.

9 април
И живият живот възкръсна! Всичко се раззеленява и запява. Вълшебно е наистина! А и люлякът ми замириса. Всяко си има чара, но може би сега е най-хубавото време от цялото време. Как да не те избие на поезия!

10 април
Април – усеща се като юни, но все още е труден за обличане. При 10 градуса сутринта е леко криминално да излезеш по къс ръкав. Моренцето, милото, за пореден ден ще е с около 10 градуса по-хладно от останалата страна. Не че 14-15 градуса са зле за това време.

13 април
Поверието за петък, 13-ти, е, че ако се усмихвате повече, ще ви се случат цели два почивни дни. Гръмотевичният джакпот е най-вероятно да падне към северозапада, като за най-големите късметлии са предвидени и градушки. Но дори и да вали, ще е за по-кратко от времето, което отделихме да го обясняваме.

17 април
Ето го плътното облачно одеяло, което ни пази цяла нощ да не изстинем. Днес на доста места ще превали. Няма лошо, април е! Не им се доверявайте много на температурите, защото с вятъра и облаците ще се усеща доста по-хладно. Само по морето с 12-13 градуса ще има съглашателство между термометър и усещане.

19 април
Съобразително – това е мотото на предстоящото време. Ще вали, но така, че да няма сърдити и да има за всички. И точно за почивните дни ще преустанови! Такъв съботно-неделен пролетен разкош ще се установи, че и секунда вкъщи няма да ви се стои.

20 април
Днес типично за пролетта ще има от всичко – слънце грее, дъжд вали, слънце през облаци, облаци през слънце, дъжд без облаци, гръм от ясно небе... в рамките на 15 минути. Иди го прогнозирай, че и го презентирай... Имайте предвид, че североизточният ветрец ще издухва част от чара на тези иначе така симпатични около 20 градуса.

24 април
Още сме с „р“ в месеца, а температурите вече прескачат 30 градуса. Съответно над планинските райони вали и гърми. Неслучайно от Агенцията за борба с градушките днес откриха сезона... Морската вода е само 13-14 градуса, но вече сме включили бързовара... Априлското лято е нетипично, но пък трайно – в следващите дни ще е все така 25-30 градуса.

25 април
Жега – абсолютно неоторизирана и несъгласувана с априлските норми и порядки. Живо лято! Подобаващо следобед вали и гърми. Но къде и кога – това е изцяло Божа работа.

30 април
Понеделник – усеща се като петък. Днес си почиваме от почивката, а утре пак почивка: в чест на труда. След има-няма три работни дни пак три дни почивка. Това се казва график! А времето бележи ден пореден, но не и последен с температури около и над 25 градуса. Да бяха за ден-два – да кажеш бива, ама половината месец, че и отгоре да е чисто лято – определено ще влезе в аналите този април.