Най-добрите лафове на Емо Чолаков за май 2018 г.

„Температурите остават в моята стилистика – наднормени!“

Реклама

2 май
Април преля в май, а времето си е все така типично за юни-юли. Температурите остават в моята стилистика – наднормени. Но дори и фактът, че вече е май, изобщо не ги оправдава. Само моренцето се съобразява и се държи прилично с около 20 градуса. Планините, уви, вече няма да са толкова достъпни, но не за друго, а защото днес е работен ден.

3 май
Започва активният сезон на градушката. А утре, освен че ще се запетъчи, почти нищо ново. Новостите са най-малко очаквани – на цялата безпардонна пролетна жега, утре още повече ще се сгорещи. Гледайте какво става!

4 май
Май ще бъде август днес. И то не май, а със сигурност. Бурите, пороите и градушките ги преместихме за неделя.

6 май
Честит празник! Честито на цялата армия от празнуващи! Наздраве! И като стана дума, знаете ли какво е мастика и мента поотделно? Разкъсана облачност.

8 май
Май си влезе в релси и утре ще е на 9-ти коловоз. Ще акомпанираме на Червения площад с небесни илюминации тип светкавици.

11 май
Ако човек се ориентира само по картинки и телефонни приложения, ще си каже – Леле, мале, ще се скъса да вали и гърми! Но ако гледа bTV, ще му стане ясно, че тези метео ритуали ще са само следобедно и за кратко.

14 май
Типично по абитуриентски ще продължи краткотрайно, следобедно да си ни превалява и прегърмява. Докато преброиш до 12, спира… Малко разяснение по спътника, за да не решите, че съм го пуснал само за престиж и красота. Един циклон се пръкна над Централна Европа и по всичко личи, че ще е дълголетник и доста време ще ни мъти небесните води.

18 май
Сезонът на бурите е в разгара си. Един вид – продължава здраво да ни пере градушката. В събота по-качествените порои и градушки ще са в Южна и Източна България. Очакваните количества небесна вода, не уточнявам течна или твърда, са от 20-30 до 45 л на квадратен метър... Пролетта ще остане все така бурна и неспокойна, докато не й изтекат водите и не се пръкне лятото.

21 май
В голяма част от страната не го бърка, че е понеделник и си е слънчево и топло!
В сряда вероятно ще ударим трийсетака. Дойде ли 24 май обаче, бурите ще се настървят. От четвъртък до събота чакаме тежки метео ексцесии.

22 май
На морето ще е 22-23 градуса и около 20 за водата. Звучи ми като идеално време за море, но не ми се предоверявайте, а идете и сами се убедете. После споделете.

Напоследък вали и гърми най-вече в Западна България. Така ще бъде и на 24 май, но за да няма сърдити, в петък бурите ще плъзнат из цялата страна. А бе, гледайте да паркирате под навесче в следващите дни.

28 май
Юни наближава и времето рязко се успокоява. В следващите дни преваляванията ще са на по-малко места и не така агресивни, както досега. Температурите само това чакат и рязко минават на лятна вълна.

30 май
Вероятностите за валежи са малки, клонящи към никакви. Над морето има повечко облаци, но скоро ще се поправи.

31 май
Прекрасен край на май! Утрото хладнее със своите 10 градуса, но през деня ще стигнем до 30. С 24-25 градуса на сянка на плажа – категорично ще ви трябва сянка. Утре, 1 юни, ще е пикът на горещата вълна.