Най-добрите лафове на Емо Чолаков за март 2018 г.

"Голямото пролетно почистване започна. Основен комунален служител тип „Чистач“ е южнякът снегояд"

Реклама

1 март
Честита Баба Марта! Винаги засмени, бели и червени, само дано не е от студова алергия! Тази сутрин в Севлиево бе минус 25, в Стара Загора -22, а в Кнежа -21.

2 март
Досега поне си знаехме – зима, студ, сняг, виелици и всичко е точно! А сега – некво, никво. През деня дъжд и лигава киша, а вечерта – още по-гадна поледица.

3 март
Високият градус на празничното настроение днес подкокороса и температурния градус. Онзи ден беше минус 20, а днес +18 в Сандански и Кърджали. От динамика свят да ти се завие. Ха познайте колко сантиметра е снежната покривка в София. Николко! Страшен хищник е снегоядът.

5 март
Веднъж да пукне пролетта и тръгвам на фитнес. Че вече и шалът не ми става.

8 март
Честит празник, мили дами! Относно дъждеца на днешната светла дата, подмазвам се, разбира се, обещали са ми мусака и кекс довечера, по принцип на 8 март обичат да се вихрят снежни виелици, та днешните невинни росици спокойно можем да ги осчетоводим като прекрасно време.

9 март
Първите дни, които ни напомнят какво бяхме загубили в последните 6 месеца, са най-прочувствени. Направо ми се къса сърцето при това жарко слънце навън. Прогнозата за остатъка от петъка е „Пей сърце!“.

12 март
Ето ги! Щъркелите идват на цели ята. Снимката е от Бургас. Красота, но само да напомня, че се водим зима още. И понеже времето е много топло, тази вечер идват първите за годината гръмотевични бури.

14 март
Повече шанс за дъжд има в източните и южните части на страната. В Смолян преди малко падна и градушка. В планините над 2000 м ще вали сняг. В събота чакаме над 20 градуса, в неделя гръмотевични бури, а в понеделник защо не и сняг. С една дума – Марта, с две думи – Баба Марта.

15 март
В дебелите книги пише, че след пет дни настъпва пролетта. Кого настъпва, как и защо го настъпва, прерових всичко, но не е упоменато. На този етап, по прогноза, ще ни настъпи по зимния мазол. Иначе днес ще има и облаци, и слънце, и превалявания, че и температури даже ще има. В крайна сметка и време ще има... А като завали в нощта срещу неделя, та цяла неделя.

16 март
В събота снегоядът ще се развихри до оранжев код в някои области. Той ще вдига не само до 30 кг живо тегло, но и температурите ще стигнат 30 градуса. С бури и порои циклонът ще ни връхлети в неделя. По-деликатният момент е, че влачи със себе си цяла армия циклони. Поне до сряда ще има много валежи. За първа пролет може и сняг да завали. Баба Марта ще си покаже всички номера в рамките на седмица.

21 март
Пролет пукна – зимата не! Зимата е много по-жива отколкото през зимата. За да бъдем коректни обаче, трябва да кажем, че в Южна България пролетта си разцъфтя. Ситият на гладния не вярва. Ако не са новините, югът едва ли ще повярва каква качествена зима се вихри в Северна България. Над 10 градуса разлика между двете половини на страната. Довечера и утре в цялата Северна България и по високите западни полета чакаме до 30 см сняг. На юг дъждът ще премине в сняг и е възможно да натрупа 5 см. Луда работа!

22 март
То бива, бива, ама чак пък толкова! Проклетото бабе пощури и синоптиците, и щъркелите. Айде, нас кучета ни яли, ами горките щъркели. Тази нощ и утре на север имаме оранжев код за още сняг и виелици. Утре доста места ще се събудят с над 20 см сняг. Засега сме на около десетина. Стадо циклони ни гази вече почти цяла седмица. Кога ще се стопли? Ами когато започнат да се повишават температурите. В крайна сметка пролетта е неизбежна, освен ако наистина не е пукнала.

23 март
Честит да бъде този ден, който е на метеорологията посветен! Честито, колеги! Живи, здрави и нека времето бъде с вас!... Това навън си е класическа циганска зима. 31 см сняг в Русе, около и над 20 в много северни места. Циклонът си отива, но без особено желание, протяжно. Още малко сняг на парцали тази нощ и край! В по-дългосрочен план – тази пролет зимата ще бъде мека.

Петък може да не е голям празник, но пък е редовен. За разлика от пролетта... Но всичко е точно!

24 март
Не се притеснявайте, мачът е уговорен! Колкото и да е снежна, пролетта е неизбежна. От неделя започва затоплянето. След сряда ни чакат над 20 градуса. Не забравяйте тази нощ да преместите часовниците, но не от хола в кухнята, а с един час напред.

27 март
Понеже хубавите неща стават бавно, преди да грейне и светне пролетта в целия си блясък, днес пак ще си повали. От северозапад обаче облачността ще започне да оредява и оплешивява, че и слънчице следобед ще се появи. В следващите дни пролетта ударно ще ни се реваншира за зимното си начало. Така ще ни светне пред очите, че и в душите ни ще се запролети.

28 март
Айде, честито слънце! На сателитните снимки се вижда защо в Югоизточна България няма да ви огрее дори и в този специален ден. Облаците са разцепили страната като с нож. Утре деликатният момент ще е рано сутринта, когато на много места ще е минус 1-2. Не ми се споделя подобна прогноза, защото ще почнат спекулациите и ще пуснат черешите по 100 лева килограма, но какво да правя – професионален дълг!

29 март
Ужасно време днес! Дразнещо слънчев разкош по работно време. През почивните дни, разбира се, ще завали, но всичко е точно! Важното е, че го сефтосахме фантастичното пролетно време. По мои груби сметки вече можете да сменяте гумите... За утрешния петък, колкото и да се напъвам, по-хубаво време не мога да измисля.

30 март
Голямото пролетно почистване започна. Основен комунален служител тип „Чистач“ е южнякът снегояд. Изчисти снега и небесата, а дупките се изчистиха от асфалта до степен кратери. Дупките цъфнаха по-щедро и от овошките тази година.