Нова езикова екстра от Facebook

Функцията multilingual composer превежда автоматично публикацията ви на избрани от вас езици

Реклама

Новата функция на Facebook се казва multilingual composer и ви позволява да създадете публикация на няколко езика. Вашите приятели в мрежата ще виждат само версията, преведена на езика, който ползват.

Можете да преведете вашето послание на всеки от 45-те езика, които Facebook поддържа. За да активирате новата функция, трябва да влезете в „Настройки” на профила си и да изберете post in multiple languages (публикувайте на няколко езика). Възможно е функцията все още да не е налична за вашия профил, тъй като разпространението й сред потребителите отнема известно време.

Facebook тества тази услуга от няколко месеца с около 5000 бизнес страници. Техните публикации са достигали до 70 милиона потребители дневно, от които 25 милиона са били на втори език, различен от оригиналния, на който е създаден постът.

Новата услуга ще помогне не само на потребителите и компаниите да достигнат до по-широка аудитория, но и ще подобри „познанията” на автоматичния преводач на Facebook. Преди да публикува на няколко езика, всеки човек ще може да коригира евентуалните грешки в автоматичния превод и по този начин ще усъвършенства работата му.

Снимка: Facebook