Q&A: Роджър Санчес

Интервю с диджея броени дни преди партито му на Cacao Beach

Реклама

Определян от много като "диджея на диджеите" заради иновативните му техники за миксиране и поради контакта му с публиката по време на сетовете, Роджър Санчес отново ще тресе родната електронна сцена – този път с парти на 24 юли на Слънчев бряг в CACAO BEACH. Говорим си с диджея какво да очакваме от гостуването му у нас и за всички вълнуващо около него в последно време. Целите сме в слух!

 

Здравей, Роджър! Как си днес?

Много добре!

Ти сега си в Белгия, нали?

Да, пусках на фестивала Tomorrowland.

Очакваме те в Слънчев бряг след няколко дни. Приготвил ли си нещо специално за българските си фенове, които ще дойдат в Cacao Beach?

Имам адски много нова музика, която продуцирах и подготвих да пускам по тези големи летни партита, така че нямам търпение!

Значи ще има и нови неща за онези, които идват за първи път на твое парти? Какво да очакват?

Абсолютно! Яко парти, пълно със секси летни ритми и със сигурност – много нова музика!

Сега правиш нови неща под името S-Mаn. Кажи ми повече за този проект.

Имам нов сингъл, който се казва “Too Close” и е доста по-плътен и по-секси. Преди това пък пуснах едно парче под името „Dangerous Thoughts”. Този проект със сигурност се връща към корените на моя звук. Виждам че сега класическото хаус звучене се завръща много силно, а моят път започна именно оттам, но когато сега го обогатявам с ново и модерно звучене, с много парти ритми, за мен е като ново докосване до този саунд и съм щастлив, че публиката го приема страхотно.

Правиш ли и такова завръщане и в нещата, които пускаш в радиошоуто си „Release Yourself”?

Абсолютно! Пускам неща, които лично аз харесвам, но това, което аз харесвам, винаги е отражение на това, което се случва на моите партита. Интересното е, че пускам много нова музика, не е като да въртя стари парчета. Пускам нови неща, но с онова класическо звучене.

Release Yourself” стартира като мото на твоите партита, но после се превърна в запазена марка за годишните компилации, които пускаш, както и в име на радио предаването, за което вече споменахме. Разкажи ни затова как реши да направиш собствено предаване по радиото.

Първоначално, отвреме-навреме, замествах Пийт Тонг в неговото шоу по BBC Radio 1, но после ме попитаха: „Какво мислиш по въпроса да си направиш собствено предаване?”. Когато бях в колежа се занимавах с радио и определено бях наясно за какво става дума, затова с радост се съгласих. Това беше много отдавна. Радвам се че имам собствено радио шоу, защото това ми помага да достигна до повече хора.

Кое е най-важното за теб като творец в момента, тъй като се занимаваш с доста неща едновременно – ръководиш собствен лейбъл, продуцираш музиката си, правиш партита на живо. Кое от тези три неща към момента е най-важно за теб или се опитваш да балансираш?

Според мен е важен балансът между трите. Новата музика ми е много важна, защото това е начинът да изява себе си, но също така е много важно винаги да си близо до хората, да си им интересен. Нищо не може да се сравни с участията на живо – това е единственият начин да се докоснеш до публиката си. Радио предаването също ми позволява да имам досег до широка аудитория. Балансът межди трите е важен.

Казваш, че в момента те вълнува само новата музика, но има ли парче без което никога не тръгваш на път – такова, което ти помага да взривиш публиката и го пускаш само в специални моменти?

Парчето ми „Troubleman” e такова – страшно вдига градуса на емоциите. Класическото ми парче „Another Chance” също е много обичано. Почти никога не излизам от вкъщи без тези двете.

Another Chance” е един от любимите ми видеоклипове за всички времена.

Благодаря ти!

Често правиш партита на Ибиса. Как ти се получават нещата там като цяло, знае се, че конкуренцията е жестока. Има ли достатъчно посетители, въпреки тази конкуренция?

Тази година там има много партита. В някои дни ще има много хора, а в други – не. Но на острова има чудесна атмосфера и към момента става страшен купон този сезон и очаквам нещата да продължат още по-добре.

Ти прекарваш много време на острова. Използваш ли го за настоящите си проекти като място, на което да твориш и композираш?

Абсолютно, наскоро приключих няколко интересни колаборации в студиото. Имам ново парче с Хъксли, което тъкмо излиза, работя и с диджей Сааб. Имам и още доста съвместни проекти и мои неща, по които ще работя през лятото там.

Кое му е специалното на Ибиса? Как този остров се превърна в световен център на денс музиката?

Островът е изключително красив и привлича хора, които искат да танцуват. Мястото е уникално, защото след като цял нощ си бил по клубовете, след това можеш да отидеш на плажа и да се наслаждаваш на природата. Това му  специалното.

Да се върнем на партито ти в България, което чакаме след няколко дни. Колко часа възнамеряваш да си на пулта този път?

Ще видим колко дълго ще ми позволят да пускам. Винаги е въпрос на това колко часа ще ми дадат.

Миналият път беше доста дълго, доколкото си спомням.
Да, направих сет, който продължи 14 часа, което е много, но имам чувството, че този път няма да е толкова дълго.

Стискам палци тогава да ти разрешат по-дълъг сет!

Супер!