С вдъхновяващо видео Google обобщи 2015 година

За 15-та поредна година търсачката подреди най-важните събития по света

Реклама

За 15-та поредна година Google подреди най-важните събития по света според броя на търсенията и ключовите думи, които хората са използвали.

Терористичните атаки в Париж през ноември са на първо място с над 897 милиона търсения по темата. И до днес хората пишат в Google „Какво е ISIS”, „коя е групата, свирила в Париж” и др.п.

На второ място са наградите „Оскар”, които традиционно през февруари и март привличат огромен интерес. Търсенията за тях са над 406 милиона.

Британската кралица Елизабет II и нейният рекорд по престой на трона (62 години) също събужда любопитството на хората – над 100 милиона търсения по темата.

На този фон скандалът с дизеловите автомобили на Volkswagen изглежда като „дребно” събитие, защото към търсачката са отправени около 13 милиона заявки за информация.

Едва ли за някого ще бъде изненада, че новият епизод на „Междузвездни войни” е повод за 155 милиона търсения.

Някои събития не представляват голям интерес за България, но в други части на света са предизвикали голям отзвук. Например световното по ръгби с 246 милиона заявки или пък световното по футбол за жени в Канада, което може да се похвали с над 113 милиона търсения.

Повече детайли за това какво е вълнувало хората през 2015 г. ще намерите в този линк https://www.google.com/trends/story/2015_GLOBAL

Не пропускайте и вдъхновяващото видео, с което Google обобщава отиващата си година.