Време е за сноуборд с RED BULL FRAGMENTS!

Вижте повече за сноуборд състезанието за професионални карачи на Боровец

Реклама

Обичате зимата и снега? Обичате сноуборда? Чудесно. Защото на 24 януари, събота, ще бъде време за RED BULL FRAGMENTS в Боровец.

Трасето обещава да е на ниво: две линии с по осем и пет уреда, класически „stairs сетъп“ и високоскоростна секция. Това ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена.

Едно състезание, 35 участници сноубордисти и още 5 с wild cards, един уникален сетъп и четирийсет различни комбинации от линии – това е RED BULL FRAGMENTS. То е първото по рода си състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия.

Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от не кого да е, а от полската „машина“ и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Wojtek “GNIAZDO” Pawlusiak, и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенецът Iztok Sumatic.

Форматът на събитието (отворена Rail Jam сесия) позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред.

Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с Gniazdo, са се погрижили за изготвянето на трасе от световно ниво. На почетната стълбичка ще се качат 3-ма състезатели, а първенецът ще получи голямата награда, която засега остава тайна. Наградният фонд е на обща стойност 3500 евро.

За стимулиране и развитие на качествената екстремна фотография/видео, след състезанието ще стартира конкурс за най-добра „екшън снимка“, направена от почитателите на зимните спортове, които могат да заснемат платформата с карач по време на движение и трикове.

 

Програмата:

11.00 – Oтворена тренировка

12.30 – Kвалификация

14.00 – Финали

15.00 – Hаграждаване (след него ще бъде отворен достъпа за каране на съоръженията за всички, които се чувстват достатъчно опитни да се пробват).

16.00 – 23.00 – афтър парти с готина музика в специална шатра, непосредствено до трасето, тематични филми и видеа, картини от деня и изненади за гостите.

 

Важно: има организиран транспорт до Боровец от 10:30 ч. на стадион „Васил Левски“.