"Завръщане" е най-гледаният български филм за 2019 година

Реклама

„Завръщане” на режисьора Ники Илиев е най-гледаният български филм за 2019 г. с общо 91018 зрители и боксофис от 797 609 лв. През годината бяха показани общо 19 нови български заглавия, което е рекордна цифра за последните години. Именно в подобна нелека конкуренция филмът на продуцентите Башар Рахал, Ники Илиев и Богомил Грозев спечели любовта на зрителите, които пълниха киносалоните в продължение на 7 поредни седмици. Лентата с участието на редица популярни актьори, сред които Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Орлин Павлов, Диляна Попова, Евелин Костова, Искра Донова и двама от продуцентите - Башар Рахал и Ники Илиев, се нарежда и в топ 10 на най-гледаните български филми след промените.

Разказът за четирима приятели, които се събират отново след 20 години в родния си Пловдив, завършва с участието на великия Стефан Данаилов, като ролята на дядото се оказа и последната в творческия му път. Романтичната комедия, заснета на някои от най-красивите места на Пловдив е част от събитията в годината, в която градът беше Европейска столица на културата. Филмът е изцяло частно финансиран и е създаден с подкрепата на фондация „Пловдив 2019“ и рекламодатели от българския бизнес.

Успехът на „Завръщане“ и положителните реакции на зрителите са най-добрата възможна оценка за филма. Освен премиерите в Лондон, Матера, Черна Гора, в следващите месеци предстоят прожекции във Виена, Берлин, Хамбург, Франфукт и Чикаго. Филмът се разпространява от bTV Studios.

Тагове: Завръщане