Apple и Google имат тайно споразумение

Вижте една интересна корпоративна история

снимка: Flickr/Ben Stanfield

Ако си мислите, че задкулисните сделки се случват само в България, по-добре помислете пак. Големите корпорации имат големи интереси и са готови да ги подкрепят с милиарди долари, така че сделките между тях въобще не са изключение.

Как обикновени хора са видели Стив Джобс Вижте какво разказват онези, които са срещнали по една или друга причина покойния гений на Apple


Наскоро изтече информация за незаконното споразумение между Apple и Google никоя от двете компании да не наема работниците на другата. Самият Стив Джобс е бил замесен в уволнение на служител на Google, който се е опитал да вербува един от инженерите на Apple.

Според нови съдебни документи Джобс е разбрал,че HR отделът на Google обработва един от инженерите му и веднага се възползвал от сделката с Apple. Той е написал имейл на шефа на Google Ерик Шмид, с който го уведомява за това и казва, че ще е много доволен, ако HR-ът на компанията остави на мира неговия служител. Шмид веднага е реагирал и е изпратил имейл до HR отдела с искане за обяснение. Оттам му отговорили, че рекрутърът, отговорен за кашата, ще бъде уволнен “до час”.  

10 урока на Стив Джобс за животаВижте принципите, които направиха умното момче от Калифорния най-великия предприемач в съвременната американска история

Шмид е наредил всички целият HR да разбере за уволнението и причината за него, а в тренировъчните планове за обучение отношенията с Apple да бъдат преподавани много сериозно.