Доказаха, че марихуаната лекува рак

Медицинските ползи от канабиса са многобройни

Реклама

Митовете са за това, да бъдат развенчавани все някога и точно това изглежда е на път да се случи с канабиса. Поставяното досега в графата “наркотици” растение, ще има все по-голяма роля за живота и здравето на хората, сочат последни проучвания.

Стотици медицински изследвания, включително и на американския Национален институт по рака доказват, че канабиноидите, които се съдържат в марихуаната, третират изключително успешно почти всички видове рак.

Според изследванията, канабиноидите се справят с рака като предизвикват мозъчна смърт в клетката на тумора. Интересното при тях е, че те атакуват изключително раковите клетки. Другите плюсове са, че за разлика от химио и лъчетерапията канабиноидите атакуват раковите клетки, без да увреждат здравите около тях.

Също така някои прочувания доказват, че канабисът може да лекува и редица нервнодегенеративни заболявания. Също така, употребата на канабис стимулира апетита у болния, облекчава болките му и спомага за по-добър сън.

Оказва се,че употребата на марихуана не вреди дори на белия дроб. 19 проучвания, спонсорирани от федералното правителство, не успяха да докажат връзка между пушенето на трева и белодробните карциноми.

Така че, ако някой известен консуматор на канабис като Snoop Lion/ Snoop Dogg или Уди Харелсън дотук отброяваше аргументите в полза на растението, можеше да заключи: ”5:0 за марихуаната!”