САЩ създават нов ултразвуков шпионски самолет

Машината ще е годна за бойни действия и се очаква да е във въздуха до 2030г.

Реклама

От компанията Lockheed Martin са започнали работа по наследника на свръхзвуковия шпионски самолет Blackbird SR-71.

...и един iPad за пилота!

Безпилотният SR-72 ще използва подобрена технология, за да достигне скорост 5,800 км/ч. и също като предшественика си ще е направен за шпионаж от голяма височина. Разликата е, че новият модел ще е снабден с оръжия и ще може да обстрелва обекти.

Слънчевата енергия е керосинът на бъдещето

Причината американската армия да търси подобрение в шпионските самолети се дължи на проблемите с шпионските сателити. Те могат да заснемат вражеска територия, но отнема доста време, за да бъдат преместени в друга орбита и това намалява от полезните им ефекти. Според Lockheed Martin, новият самолет, ще е толкова бърз, че “противникът няма да има време нито да реагира, нито да се скрие”. Което звучи чудесно на американската армия и като кошмар за следващата държава по света, която ще бъде нападната от нея.

За новия самолет  Lockheed Martin се опират на вече свършена работа по проекта за свръхзвуковия Falcon HTV-2. Разработките са стартова площадка за развитие на технологиите на бъдещето като крайният резултат е да се стигне до конструиране на безопасни свръхзвукови полети.

Кой още вярва в митове за самолети?

Първият самолет Blackbird е пуснат през 1964г. и оттогава серията е ключова за шпионажа в американските военновъздушни сили до 1998г. Очаква се новият SR-72 да е готов до 2030г.