4 изненадващи факта за легализацията в САЩ

Вижте малко информация по темата, която може да ви изненада

Реклама

Употребата на марихуана за медицинска и не- медицинска цел се увеличава в САЩ и това е възходяща тенденция зад Океана. Ето няколко факта за марихуаната, които могат да ви изненадат.

Легализация срещу организираната престъпност

Марихуаната може да е най-добре продаваното лекарство в историята

Според изследването на ArcView, ако марихуаната бъде легална, това ще донесе печалби от 10.2 млрд. долара в период от пет години. Към момента най-добре продаваното лекарство с предписание  е Lipitor с продажби от 13 милиарда долара. Ако изследването е точно, това означава,че марихуаната ще удари в земята голяма част от лекарствата с предписание.

Може ли легализацията да спре картелите в Мексико?

И за разлика от Pfizer, който преживя драматичен срив в продажбите на Lipitor, след появата на генеричните еквиваленти, няма изгледи за появата на трудности, които да повлияят на продажбите, заради решение на федералните власти да заобиколят щатските закони.

Разбира се, за разлика от Lipitor, няма как да инвестираш в една компания, която да прибере и целите продажби

14 щата може да последват Колорадо и Вашингтон в легализацията на марихуана.

Това е основен елемент от прогнозата на ArcView, защото настроенията сред американците по въпроса се промениха съществено и сега повечето от тях подкрепят легализацията. Ако те и гласуват по този начин, има голяма вероятност употребата на марихуана да стане легална в 14 щата до 5 години.

Кой е най-опасният наркотик във Великобритания

Основната цел за легализацията ще е ясна като бял ден - местните власти ще искат да изкарат пари от данъците.

Американското правителство разпраща цигари с марихуана всеки месец

Преди в САЩ е имало национално изследване, което е трябвало да открие дали марихуаната облекчава състоянието на болните от глаукома. Изследването спира да наема доброволци през 1992г. Тези, които са успели да се запишат обаче, получават марихуана с предписание.

Бивш шеф от Microsoft започва бизнес с марихуана

Канабисът се отглежда в специална ферма в кампуса на университета в Мисисипи.

Активното вещество в марихуаната - и в други лекарства

Тетрохидроканабинолът (THC), активното вещество в марихуаната, е достъпно в друго лекарство с предписание, наречено маринол, което се произвежда от компанията AbbVie. Маринолът се предписва за апетит, както и срещу повръщане при химиотерапия.

Кои наркотици съществуват в естествен вид в природата