Как да спасим егото си от безработицата

За всички безработни вече има начин да си спестят неудобството от признаването на този факт

Реклама

Да бъдете безработни само по себе си е достатъчно трудно, а ако трябва да се представяте като такива, може да е доста потискащо. Ако сте в такова положение и ви е неприятно да се обяснявате всеки път, има какво да направите. Ето няколко начина как може да се класифицирате, без да наранявате егото си.

Наскоро завършил

Това е достатъчно двусмислено, че да ви осигури спокойствие поне половин година, след като завършите университета. Това дава сигнал, че имате диплома и квалификация, и тепърва започвате да търсите възможности за изява на възможностите си.
 

Работата по принцип не е препоръчителна за здравето, както и тези...

Интернет експерт

Това е още по-двусмислено, защото дава възможност на много хора да скрият това, което вършат или не вършат, с работа в интернет. Така или иначе, когато нямате работа, по цял ден сте в интернет, така че тази длъжност всъщност не е лъжа. Просто не ви плащат, за да се ровите в нета 24/7.

Фрийленсър

Това е добро, защото означава, че всъщност работите. Особено удобно е да се обясни защо постоянно нямате пари, тъй като повечето фрийленсъри не се славят като богаташи, така или иначе.
 

Тъкмо напуснал

Това прилича малко на “тъкмо завършил”. Това означва, че сте работили някъде, но условията не са ви харесали или са ви прецакали нещо, така че търсите по-добри възможности. Звучи съвсем в реда на нещата и едва ли ще ви питат повече подробности.

А ето какво да направите, когато започнете работа, даже свой бизнес

Почасово зает

Това е удобно, когато всъщност имате работа, но никой не би се почувствал горд от нея. Хитро е защото технически не сте безработен, но парите, които получавате, са същите, каквито биха били, АКО БЯХТЕ безработен.
 

Свободен

Ясно е какво е общото мнение за работата. В повечето случаи се трепеш по цял ден на място, което не ти харесва, за пари, които не ти харесват. Да кажете, че в момента сте свободен човек звучи доста по-добре от това да си признаете, че сте безработни.