Как Lego вече е в пънк-рок културата

Вижте няколко забавни клипчета на изпълнители, които никога не бихте си представяли като играчки

Реклама

Има много забавни неща на света и две от тях са пънкът и Lego. Наскоро от фирмата за играчки пуснаха филма “Lego Movie”, както и няколко видео-игри, а компанията е по-популярна отвсякога.

Така че едва ли е изненада, че хората там са се сетили да въведат фигури от музикалната култура в света на Lego. И от не какви да е фигури, ами пънк герои с пълното им снаряжение- те дори имат Lego-усилватели!  

Motörhead

Ace of Spades

Motörhead са една от най-бруталните банди на всички времена. Често обвинявани, че никога не променят режещия си стил, те де факто са основателите на съвременния пънк и траш.

През 1986г. в списание Spin излиза статия на Скот Коен, който разказва за опустошителния концерт на Motörhead в Clevland Variety Theater, когато бандата поставя рекорд за най-висок звук в историята. Някой  е бил достатъчно луд да позволи на тези момчета да надънят усилвателите и колоните до дупка.

The Damned

New Rose

The Damned са една от специалните банди в историята на британската музика.

The Damned са първата група в Обединеното кралство, която си позволява да пусне албум със заглавие “Damned Damned Damned” и той наистина е включен в класациите. Те са и първата английска пънк рок банда, която е била на турне в САЩ.

The Sex Pistols

God Save the Queen

Най-лошите момчета на английската музика започнаха пънк революцията в края на 1970-те и то само с един-единствен албум.

Официалната статистика никога не признава рекордните  продажби на “Nevermind the Bollocks”, но това никога не е имало значение. Анти-песента “God Save the Queen” въпреки всичко беше поднесена на кралица Елизабет Втора за Сребърния й юбилей.