Кои са актьорите, които най-добре са изиграли Сатаната

Вижте един списък с превъплъщения, които ще ви накарат да изтръпнете

Реклама

Ролята на Дявола е една от най-класическите в театъра  и киното. Тя от една страна е лесна, заради стереотипите, които са й се натрупали през вековете. От друга страна е предизвикателство, защото представлява възможност за актьора да изиграе изначалният мръсник, най-големият психопат.

Сватбена торта за ненормалници

Един  луд с неограничена мощ, който няма лимит за подлостта и злината си. И тук развинтеното въображение на сценаристи и актьори се развихря. Вижте как са се представили някои от най-известните холивудски актьори в ролята през годините.

10 места, от които ти се изправят косите

Робърт де Ниро е известен с това, че е майстор на героите-психопати и го е показвал в изявите си от Taxi Driver до The Untouchables.

Ужасяващо-смешната кампания на LG

Големият актьор придава на своя рогат персонаж (със закачлив прякор Лу Цифер) в Angel Heart повече от необходимата доза заплашителност и смразяваща ирония. Той изпълнява задачата си да отмъкне душата на героя на Мики Рурк по един неумолимо ужасен начин, водейки го по един път, по който той ще се разпадне част по част.

 

Джеф Голдблум изгради образа на Дявола в  Mr. Frost по един различен начин - като несигурен, но все така лукав. Джеф Голдблум знае как.

 Вещица втрещи посетители в кафене

 Класацията продължава с една сексапилна дама...

Елизабет Хърли изигра най-сексапилният дявол на всички времена в Bedazzled (2000). Едва ли някой, гледал този филм, въобще си спомня за какво става въпрос, но със сигурност си спомня формите на Лиз Хърли.

Как Мартин Скорсезе описа на дъщеря си бъдещето на киното

Джак Никълсън обича откачените роли и направи класики от The Shining и One Flew Over the Cuckoo’s Nest. В The Witches of Eastwick Дявола на Никълсън е чаровен, но заплашителен и настъпателен, но забавен. Докато не се ядоса. Вълчата усмивка на холивудския ветеран само допълва образа.

 

Как се пробива със сексапил в Холивуд

Тази класация завършва с майсторите в областта на дяволските превъплъщения...

Кои холивудски звезди получават твърде много пари

Ал Пачино в The Devil’s Advocate вероятно е най-опасният Сатана, появявал се някога на екрана. Той е арогантен, властен, подъл и чаровен едновременно. Изваден е от най-доброто и най-лошото у хората, и затова ги подхвърля в бездната на емоциите им. Освен това, обича да промива мозъците им, докато крещи в лицата им. От този дявол няма измъкване.

 Не се страхувайте какво мислят другите за вас

Виго Мортенсен

В The Prophecy Виго Мортенсен е Сатаната, който за първи път е принуден да играе на страната на Божествените сили срещу архангела-бунтовник Габриел (Кристофър Уокън). Той го прави с мрачно великолепие и недвусмислено намерение да прецака всички по пътя в името на целта си. Дявола краде душите на зрителите директно през екрана в този филм.