Кои са най-скандалните полицейски провали в Америка

Вижте няколко смущаващи случая на неадекватно изпълнение от страна на щатската полиция

Реклама

Известно е, че законът в Америка е над всичко. Справедливост, присъди и дела за всички. Америка има най-много затворници от всички държави в света. Там можеш да бъдеш осъден за неща, за чието съществуване дори не предполагаш. Но това е нищо. Какво става, когато законът наистина се престарава в представата за себе си? Когато влиза повече в имидж, отколкото в ефективност?

Полицаите винаги са имали проблеми с рокерите

В Америка има доста смешни и в същото време брутални случаи на това как полицията прегазва закона, докато се опитва да го защитава. Къде е границата, никой не може да каже. Вероятно тя е там, където всеки я вижда.

Какво е играта "нокаут"?

А вие можете да видите 4-те най-фрапиращи случая на полицейски провали в САЩ и да се порадвате, че тук законът не тържествува чак така.

Започваме ударно с...

Просто си виновен!

Пръстовите отпечатъци са любим способ на полицията  за разследванията, защото те са уникални за всеки човек. Понякога обаче и науката не може да помогне на ченгетата, особено когато те просто искат да арестуват някого.

Невероятният бизнес на частните затвори в САЩ

В Сейнт Луис, Мисури, Шанън Макнийл е била арестувана, защото имената й съвпадали абсолютно с тези на друга жена, която била с 14 години по-млада от нея и….мъртва. Въпреки че пръстовите отпечатъци не съвпадали, Макнийл е била пратена в затвора и е била принудена да заплати глоба от 15 хиляди долара. Така де, все някой трябва да плати, нали?

10-те най-опасни града в Америка

И ако си мислите, че българската полиция просто си играе на статистика, чуйте това - в Сейнт Луис са разкрити над 100 случая на сгрешен арест, сред които и няколко последователни ареста на едно и също лице.

И ако това ви звучи смущаващо има и още нещо - 15 души там са били в ареста, докато истинските извършители на престъплението, в което са обвинени, вече... са били в затвора.

Цивилен полицай в Бразилия раздава правосъдие

Има логика - какво по-сигурно за гражданите от това да са в затвора? Там никой не може да ги ограби.

Натисни педала!

Във филмите често сме виждали как полицаите засилват патрулката с бясна скорост из града, за да предотвратят атентат/убийство/ядрена заплаха. Другият вариант, който може да размърда органите на реда по този начин е гладът. Полицаите вършат тежка работа и имат нужда от калории, били те понички или банички.

Кои са най-опасните градове в Европа

Полицай от пътната полиция на Северна Каролина е бил засечен да се движи с много над превишената скорост, за да стигне...до Dunkin' Donuts. Кой ще каже, че стереотипите не са живи?   

4 държави, за които не подозирате колко са опасни

Все пак, полицаите обичат бързите скорости. Знаем го от екшъните. Те фучат с бясна скорост, въпреки ограниченията и разказват играта на колите наоколо.

Оказва се, че екшънът не само на екрана, защото полицай Джеймс Бел от полицейското управление в Соренто, Луизиана, е нарушил ограниченията на скоростта 737 пъти. За да не остане съмнение кой е истинския american badass на пътя, Бел е бил съден, защото се е размазал с патрулката в  цивилна кола.

Кои са най-корумпираните държави в света

Може би, поради това е бил съден и е отишъл в затвора? Защото в Америка законът е над всичко? Джеймс Бел още е на работа, защото в полицията не достигат хора. За тях може да е утешение, че най-големият нарушител поне е техен. Едно на нула за полицията.

Къде ми е патлакът?

Известно е колко са на почит оръжията в Америка. Американците вярват, че те гарантират сигурността и свободата им. Пищовът пък допълва каубойския имидж на ченгетата зад Океана, така че те трябва винаги да са под ръка. Или поне не на задната седалка….

На няколко пъти в новините в американския щат Синсинати е имало съобщения за откраднати оръжия от автомобили на полицаи.

"Bеretta'' - историята на най-старата оръжейна фирма в света

В един случаи от задната седалка на цивилната кола на един от тях е задигната пушка-помпа. В друг случай - автоматична картечница. Във Вашингтон, окръг Колумбия, полицията е изгубила стотици оръжия, основно от пенсиониращи се ченгета, които просто си ги отнасят вкъщи. Или някой ги отмъква от автомобилите им, защото са забравили да ги преместятв багажника.

 

 Дай да не се претърсваме!

На полицаите трябва със закон да им се забрани да се престарават. Особено, когато общото им IQ е равно на осем. Край на цитата.

Може ли легализацията да спре картелите в Мексико?

В Ню Мексико един гражданин е бил задържан от полицейски патрул. На ченгетата им се сторил подозрителен начина, по който човекът се “бил присвил”. Затова заслужава ректални тестове, фекални проби, 3 клизми и колоноскопия! В нито едно отверстие ня тялото му не били намерени наркотици.

 

По интересното е, че когато човекът завел дело, се оказало, че абсолютно същото се е случило и на друг гражданин.

Оказало се, че проблемът не в полицаите, а в по-висша форма на живот.

Нарко-кучето Лео се е заблудило и в двата случая, но по-късно се разбира, че не му е за първи път. Той все пак е по-висша форма на живот, защото просто си върши работата както може.

Осъденият на смърт си отива

Какво да кажем за ченгетата, които не са забелязали или не им е пукало, че правоспособността на кучето е изтекла от години. Старият Лео отдавна е трябвало да е в пенсия, но в тия времена, знаеш, трудно е...

Затова - клизми за произволни граждани! Безплатно.