Роб Форд е най-лошият кмет на света

Роб Форд (Rob Ford) трябваше да управлява Торонто, но се оказа, че не може да управлява дори себе си

Реклама

В България сме свикнали да мислим, че нашите политици са най-безсрамните безполезници на света. Факт е обаче, че е възможно всякакви хора да заемат всякакви ръководни позиции и кметът на канадския град Торонто Роб Форд е тоталното доказателство за това.

По-добре Йон Гнар за кмет

Едва ли има по-компроментиран и безсрамен управник на град в Северна Америка, а Форд така се бeше засилил нагоре по стълбата, която води надолу, че оплете нещата до невъзможност. В тази история има всичко - лудост, алкохол, наркотици, престъпления, компромати, лъжи, разкаяние и в крайна сметка истинско падение пред очите на всички.

В Щатите дори проститутки се кандидатират за кмет

Жителите на Торонто станаха свидетели на истинско реалити с участието на човека, за когото са гласували. Едва ли са предполагали, че ще видят такова реалити и то в емисиите.

Не съм полицай, господин Пиян...

И така, дами и господа, подвизите на кмета накратко:

Кметът Форд завихря здрав купон през март 2013г. на деня на Свети Патрик в офиса си, а самият той е бил пиян до козирката. Той е ударил един от служителите си, обиждал е другите, а след това отишъл в ресторант в центъра на града, където се е клатушкал по дансинга. После се върнал в кметството с такси като е обиждал на расистка основа шофьора на таксито. Форд е обикалял кметството  в 2 посред нощ с бутилка бренди в ръка и е псувал служителя Ърл Провост, преди охраната да го прибере вкъщи.

Кметът Форд беше обвинен от бившия кандидат-кмет Сара Томсън, че я е опипвал и отправял неприлични предложения, докато двамата са позирали за обща снимка.

В Грузия си решават проблемите направо с бой

Кметът Форд беше обвинен, че е пушил крек. През 2013г. от американския сайт за клюки Gawker обявиха, че им е предложено видео как Роб Форд пуши крек. Според един от редакторите Джон Куук, на видеото ясно се вижда как Форд държи стъклена лула и запалка и пуши наркотика. Новината беше потвърдена от двама репортери на Toronto Star, които заявиха, че не могат да потвърдят автентичността на видеото, но със сигурност човекът на него е кмета.

Куба преживява хранителна революция

Форд яростно отрече обвиненията, а в последствие уволни шефа на кабинета си и петима членове на Градския съвет. В последствие медиите обявиха, че полицията е разполагала с компроментиращото клипче седмици преди то да се появи в Gawker.

Кметът Форд беше заснет мъртвопиян на фестивал в града през 2013г. Той отговори, че е изпил само няколко бири. По-късно през август той призна, че пуши марихуана.

Кметът Форд най-накрая призна, че “е правил грешки в миналото” и че е бил пиян на Свети Патрик , но обяви намерение да се кандидатира за изборите през 2014г.

Стенд ъп комедиантите обожават такива като Форд

На 5 ноември признанията му продължиха - Форд каза, че е пушил крек в един от “пиянските си ступори”. Когато е запитан защо не е признал толкова време, Форд невъзмутимо отвръща, че не е лъгал за това, просто никой не го е питал правилните въпроси. Два дни по-късно в интернет се появява друго видео, в което кметът е по средата на креслива тирада.

Кои са най-известните политически затворници в историята

На клипчето се чува как той крещи :”Имам нужда от десет минути, за да съм сигурен, че е мъртъв!”. Форд отново се извини. Не е ясно дали някой е умрял.

След дългото разбиване, следва...

Скоростно изтрезняване

След всичко това Роб Форд вече беше паднал от ръба. 76% от гражданите на Торонто искаха оставката му. Той призна пред Градския съвет, че е употребявал наркотици в последните две години. В същото време заведе дело за клевета срещу бившите си служители и сервитьор в ресторанта за купона в нощта на Свети Патрик. Форд отрече да е предлагал секс на служителка и заяви, че жената, която е била на купона, е била проститутка. А след това отново сам се прецака и призна, че е шофирал пиян. И с това вече полетът му завърши челно в асфалта.

На 15 ноември Градският съвет на Торонто отне властта на Форд като кмет и я предаде на заместника му. С първото решение му бе отнето правото да назначава шефове на комисии, както и да уволнява заместник-кмета.

Невероятният бизнес на частните затвори в САЩ

С второто решение му беше отнето правото  да управлява града в случай на извънредно положение, въпреки че той все още може да обяви такова. В последствие му бяха отнети всички други права като кмет, бюджетът му беше орязан и беше прехвърлен, заедно с повече от половината му служители към заместника му. Дали Роб Форд се извини и този път?

Може ли легализацията да спре картелите в Мексико?

Той обяви действията на Градския съвет за метеж и ги сравни с атаката на Ирак на Саддам Хюсеин над Кувейт през 1990 година.

Ако го изгонят от Торонто, може Роб Форд да дойде при нас -той има всичко необходимо, за да е политик в България дълги години.