Спрете да очаквате от хората

Ще живеете по-добър живот, ако спрете да очаквате хората да реагират или да се държат по определен начин

Реклама

Големите очаквания често водят до големи разочарования, особено, когато става дума за междучовешките отношения. Някои неща никога няма да се случат и по-добре да ги приемете

Не очаквайте хората да са винаги съгласни с вас

Заслужавате да сте щастливи и да живеете щастлив живот. Нека мнението на другите не ви попречи да забравите това. Не сте на тази земя, за да изпълнявате очакванията на останалите, нито пък те - да изпълняват вашите.

Колкото повече вие си одобрявате действията в живота, толкова по-малко ще имате нужда от одобрението на някой друг. Трябва да бъдете себе си и да вършите нещата по вашия си начин, дори той да изглежда странен на останалите. Следвайте вашия си път и бъдете верни на себе си.

По-добре очаквайте филма за Селинджър

Не очаквайте хората да ви уважават повече, отколкото вие се уважавате

Истинската сила на човека е в духа, а не в мускулите. Трябва да вярвате на себе си и да подплътите това с воля. Просто решете, че повече няма да просите от никого любов, внимание или респект, който дължите на себе си.

Не очаквайте другите да ви харесват

За някой може да се чувствате нежелани, но за друг може да сте безценни. Не забравяйте,че си заслужавате и прекарвайте времето си с хора, които оценяват това. Дори винаги да сте добри с хората, винаги ще има някой да ви критикува.

Усмихнете се, игнорирайте ги и продължете, защото най-трудната битка в този живот е да останете себе си. Не забравяйте, че нещата, които ви правят различни, са нещата, които ви изграждат и правилните хора ще ви обичат заради тях.

По-добре очаквайте новата екранизация по Керуак

 


 

Не очаквайте от хората да разбират какво си мислите

Хората не могат да четат мисли. Те може да не разберат как се чувствате, докато не им кажете. Това важи за шефа ви, който може да не знае, че искате повишение. Или симпатичното момиче, което няма да разбере, че я харесвате, докато не я поканите да излезете.

В живота си трябва да комуникирате с другите ефективно и често. И понякога се налага вие да водите инициативата.

По-добре очаквайте следващото лято с Дора Йодър
 

Не очаквайте хората внезапно да се променят

Ако мислите, че дразнещото поведение на някого някак си ще изчезне, значи ще останете разочаровани. Ако го искате, трябва да поговорите със съответния човек.

Не можете да промените изцяло човек, затова или го приемате, какъвто е, или спрете комуникацията си с него. Колкото и да настоявате, хората не могат да се променят. Могат да се развият в определена посока, ако ги подкрепяте и обичате.