еfbet Лига стартира в петък

Елитната ни дивизия ще носи името на букмейкъра за още 4 години

Реклама

Първа лига на България ще продължи да носи името на един от най-големите български букмейкър. Спонсорският договор на efbet с БФС бе подновен за още 4 години. Брандирането на първенства е добре позната практика в световния спорт. У нас това се случи за първи път през 2019 г., когато собствениците на efbet Цветомир Найденов и Боян Найденов поставиха началото на такъв тип спонсорства.

Efbet, като частен спонсор на родния спорт от години е част от българските първенства на всички нива. Той е спонсор на редица отбори, сред които ФК „Лудогорец“, ФК „ЦСКА 1948“, ФК „Арда“, ФК „Берое“, и много други от участници в българското първенство. Резултатите на всеки от тези тимове са ярко доказателство за положителното влияние на доброто финансиране върху качеството на играта. Но efbet поддържат и аматьорския футбол като спонсор на над 40 местни отбора в цялата страна.

Партньорството между Efbet и БФС няма как да не се отрази положително на цялостното ниво на първенството, коментират братята Найденови. В това зрителите скоро ще могат да се уверят лично. Efbet Лига стартира на 23 юли 2021.

Първенството обещава много интригуващи моменти, след като още в първия кръг почитателите на българския футбол ще станат свидетели на оспорвани дербита. Основните фактори през миналия сезон – „Царско село“ и „Черно море“ - имат честта да открият шампионата в петък от 18:45 часа. С любопитство зрителите ще очакват и най-стария столичен сблъсък, който ще изправи „Левски“ срещу „Славия“. Тимът на ЦСКА 1948, завършил на престижното пето място в дебютното си участие в елита, ще излезе срещу носителя на Купата – ЦСКА-София. Горещи футболни страсти предстоят и в Пловдив, където вицешампионът „Локомотив“ ще посрещне тима на шампиона и носител на Супер Купа България „Лудогорец“. Интерес предизвикват и новите участници в efbet Лига, които имат големи традиции в родния елит. „Пирин“ Благоевград и „Локомотив“ София ще започнат сезона с тежки гостувания. „Червено-черните“ ще се отправят към Стара Загора и обновения „Берое“, а пиринските “орлета” ще се изправят срещу тима на „Ботев“ Пловдив.

По традиция седемте мача от всеки кръг ще бъдат разпределени от петък до понеделник, като в първия ден от седмицата феновете ще видят един от българските евроучастници „Арда“, който гостува на тима на „Ботев“ Враца.

 

Тагове: efbet

.