Първокласниците от 120 ОУ "Г. С. Раковски" с дарение от ЕКО България и поздрав от министър Вълчев

Министърът на образованието и науката и изпълнителният директор на "ЕКО България" г-н Алексис Атанасопулос се включиха в откриването на новата учебна година

Реклама

Първият учебен ден винаги е повод за много емоции. Няма две мнения, че най-много се вълнуват първокласниците, за които първият училищен звънец е като сигнал за началото на една нова, непозната и изпълнена с приключения част от живота им.

За 100-те първокласници на столичното 120 ОУ "Г.С. Раковски" вълненията бяха дори още по-големи. По случай първата си среща с училището, те получиха страхотен подарък от бензиностанции ЕКО и бяха поздравени от трима много специални гости. Първият беше самият министър на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, който се обърна към малчуганите с думите:

"Честит двоен празник! По щастливо стечение на обстоятелствата, освен първия учебен ден, днес почитаме и паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Първият учебен ден не е официален празник, но според мен е един от най-празничните дни в годината. Кога и къде на друго място можем да видим толкова много цветя и усмивки? Днес е денят на положителното ново начало, а образованието е това, което ни обединява", заяви министър Вълчев.

Освен министъра, сред официалните гости бяха и кметът на район "Лозенец" г-н Любомир Дреков и изпълнителният директор на "ЕКО България" г-н Алексис Атанасопулос.

"За мен е истинска чест да бъда тук днес и да споделя емоциите от този толкова важен и вълнуващ ден. Животът и безопасността на децата са най-важното нещо за всеки от нас. Поради тази причина, ние трябва да дадем всичко от себе си, за да ги научим на правилата за пътна безопасност. Точно това ни мотивира да дарим тази интерактивна игрална площадка за изучаване правилата за движение", сподели изпълнителният директор на бензиностанции ЕКО г-н Атанасопулос.

Дарението, което петролната компания направи за първокласниците, включва специална интерактивна площадка за обучение по пътна безопасност, учебни помагала, светлоотразителни жилетки, светлоотразители за раница и училищна програма за оцветяване. Естествено, децата бяха най-силно впечатлени от интерактивната площадка с размери 10х6 метра, която представлява умален макет на градска среда с пътна маркировка, знаци и светофари. Мотивацията зад дарението е, най-малките участници в движението да изучават правилата за пътна безопасност по най-добрия и приятен за тях начин - чрез игри и забавления. Жестът на бензиностанции ЕКО е част от дългосрочната им инициатива за социална отговорност, целяща да повиши пътната безопасност в България.

 

.