За сериала

Историята

Силвана Виясеньор, по-позната като Чивис, е майка на три момичета и съпруга на един от най-влиятелните бизнесмени в Хиалиа. Тя живее спокоен, уютен и охолен живот в богаташко предградие, докато един ден всичко не се преобръща на 180 градуса. След като бива уличен във финансова измама, съпругът ѝ Антонио Хосе изчезва внезапно от страната, оставяйки нея, трите им дъщери – Мария Хосе, Мария де лос Анхелес и Мария Гуадалупе, и тъща си – колоритната баба Трини, на улицата с десетки дългове. Данъчните взимат апартамента на плажа и всички останали имоти, а на Чиви не ѝ остава нищо друго, освен да се изнесе под наем в беден квартал.

Предадена дори и от най-близките си приятели, които ѝ обръщат гръб, Силвана се опитва да вдъхне кураж на семейството си, но безуспешно. Никоя от петте изискани дами не е свикнала нито да чисти, нито да готви, нито да пък дори да си поръчва такси сама.

Съдбата изпраща и още едно „изпитание“ за Чиви в лицето на новия ѝ съсед Мануел Гаярдо – вдовец, баща на четири деца и лидер на рибарския пазар в квартала, с когото повеждат истинска война. Но къщите дуплекс са с толкова тънки стени, че е неизбежно любовта да не премине през тях…

Въпросът е дали Чиви и Мануел ще могат да преодолеят конфликтите, и напук на социалния статус да признаят, че има превличане между тях, ще успеят ли петте разорени дами да свикнат с новия си начин на живот и кое от двете – парите или обичта, са в основата на щастието…

Актьорите

Обичаната колумбийска актриса Марица Родригес е позната с ролите си в редица хитови новели като излъчените по bTV „Любов в пустинята“ и „Непокорен ангел“, а също „Лицето на другата“ и много други. За нея това е последно актьорско превъплъщение, след като в началото на годината реши да се оттегли от екрана, за да се посвети на семейството си. Тогава тя смени и името си на Сара Минц, водена от религията на съпруга си, която започна да изповядва – юдаизъм.

В ролята на Мануел е Карлос Понсе, с когото Марица си партнира за втори път след „Жестока любов“, излъчен и у нас по bTV. Актьорът, оглавявал многократно класациите за най-секси латино актьор, признава, че „Силвана без пари“ е сред любимите му проекти именно заради забавните и в същото време завладяващи сюжетни линии, в които се преплитат непрестанно двете „враждуващи“ фамилии Виясеньор и Гаярдо.

bTV Plus