За сериала

Реклама

За сериала

Сериалът проследява събитията в Мистик Фолс, щата Вирджиния – измислен малък град с мистериозно минало, обитаван от свръхестествени същества. Основен акцент в поредицата е любовният триъгълник между главната героиня Елена Гилбърт (Нина Добрев) и двамата братя  вампири – Стефан и Деймън Салватор.

17-годишната Елена се влюбва в 161-годишния вампир Стефан (Пол Уесли). Връзката им става все по-сложна, когато жестокият и порочен по-голям брат на Стефан – Деймън (Иън Съмърхолдър), се връща с план да унищожи града и да отмъсти на брат си. И двамата братя изпитват чувства към Елена, основно поради приликата й със старата им любов – Катрин Пиърс. Оказва се, че Елена е потомък на Катрин, която внезапно се завръща в Мистик Фолс със зъл план за разплата с града, Стефан, Деймън и Елена.

Заедно с актрисата от български произход - Нина Добрев, в "Дневниците на вампира” участват Пол Уесли, Иън Съмърхолдър, Стивън Р. МакКуин, Кат Греъм, Сара Канинг, Кандис Акола, Зак Роринг, Майкъл Тревино и Мат Дейвис.  

Базиран на поредицата бестселъри на Л. Дж. Смит, "Дневниците на вампира” е продуциран от Кевин Уилямсън, Джули Плек, Лесли Моргенстейн и Боб Леви. През 2010 г. сериалът печели  престижните награди People’s Choice Awards в категория най-добър драматичен сериал и Teen Choice Awards за фантастично ТВ шоу.

В СЕЗОН 2:

В премиерния за България втори сезон на "Дневниците на вампира" зрителите на bTV Cinema ще видят как появата на подлата Катрин ще причини сътресения в отношенията между Стефан, Елена и Деймън. Останалите жители на Мистик Фолс ще трябва да изберат на коя страна да застанат, за да не станат жертви на новата вълна от опасности.

Нови и неочаквани приятелства ще бъдат фалшифицирани, съюзници ще станат врагове и ще бъдат разбити сърца. Освен това, Стефан и Деймън ще бъдат принудени да се изправят срещу един злодей, по-злош и демоничен, отколкото някога са вярвали, че е възможно.

В СЕЗОН 3:

Третият сезон на “Дневниците на вампира” ще въведе зрителите в предисторията на свръхестествените същества и ще разкрие историята на Клаус – един от „оригиналните” вампири, и неговото семейство. Образът на Никлаус Майкълсън е изигран от английския актьор Джоузеф Морган. Дали Стефан отново ще се подаде на тъмната си страна и ще потъне в мрака или ще бъде спасен от Деймън и Елена, зрителите ще разберат от 11 март, понеделник. Любовният триъгълник между Деймън, Елена и Стефан ще поеме в нова и неочаквана посока.

Историята ще се заплете още повече и с желанието на Клаус да привлече Стефан на негова страна. Ще успее ли Никлаус да изпълни мечтата си и да създаде армия от свръхестествени същества, подчинени на него и дали това ще застраши живота на хората от Мистик Фолс, ще стане ясно от третия премиерен за България сезон на „Дневниците на вампира”.