За сериала

Теленовелата "Не ме оставяй" е една от най-новите и награждавани продукции на "Телевиса". Една от главните роли се изпълнява от Летися Калдерон, популярна като Есмералда от едноименния сериал

Реклама

Трагична любов, предателства и изумителни райски пейзажи от най-красивите кътчета на Мексико има в новия сериал „Не ме оставяй” по bTV Lady. Една от най-актуалните продукции на мексиканския гигант „Телевиса” ще се излъчва от 21 ноември, всеки делничен ден от 20:00 до 21:00 ч.

Актьорите

Главните роли са поверени на Камила Соди – в ролята на Паулина, и Освалдо Бенавидес – Адриан. Публиката ще има удоволствието да се наслади и на изпълнението на актрисата Летися Калдерон, станала изключително популярна от превъплъщението й в образа на Есмералда от едноименния сериал.

В „Не ме оставяй” тя влиза в свят на любов, подложена на множество и различни препятствия, лъжи, интригти и тайни. Калдерон играе майка на главната героиня, което дава повод на критиката да подчертае, че продукцията разгръща по особено сполучлив и интересен начин отношенията между майки и дъщери – от една страна, и между сестри – от друга страна.

Сюжетът

Разбира се, централно място заемат отношенията между Андриан и Паулина. Всичко около тях им пречи да бъдат заедно и води към провала на връзката им, обречена от властта, завистта и егоизма. Надеждата обаче винаги умира последна и затова зрителят живее с очакването, че въпреки пречките и предателствата, любовта ще триумфира – ако не в настоящето, то поне по-нататък, в бъдещите поколения.

Паулина е дъщеря на Гонсало Мурат – богат собственик на хотели, който е против връзката на дъщеря му с Адриан. Но Гонсало не е единственият, който не иска двамата млади да се обвържат. Хулиета – сестрата на Адриан, се опитва да контролира живота на брат си. Тя никога не би се съгласила брат й да се обвърже с дъщерята на убиеца на баща й. В действителност, Гонсало е измамил бащата на Хулиета, но никога не би си признал грешките от миналото.

Пейзажите

Сърцераздирателността на сюжета в „Не ме оставяй“ се подсилва и от незабравимите гледки. Безкрайни меки пясъчни ивици, кокосов аромат и палмови сенки – това е само част от примамливата екзотика на Мексико. На първо място е крайбрежният град Канкун с бял пясък и синьо-зелени води. Намира се на Юкатанския полуостров, в район, известен още като Мексиканските Кариби. Това е мястото, на което влюбените Паулина и Адриан ще прекарат едни от най-красивите си моменти. Точно там ще потопят прегръдките си в кристалните води на карибско море, заобиколени от коралови рифове и многоцветни малки рибки. Ще се разхождат хванати за ръце по пристанището, а вечер ще се вричат един на друг.

Четумал е друго име, което също често ще бъде споменавано от героите. Град на ръба между океана и джунглата, където цветовете искрят и преливат, а отблясъците им потъват в необятността на карибските води.

Освен част от т.нар. Ривиера Мая, Четумал и Канкун са често предпочитана дестинация за много филмови продукции, а самата теленовела „Не ме оставяй” е използвана от мексиканците за популяризиране на родните красоти.

Наградите

Теленовелата печели много от престижните награди на TvyNovelas в Мексико за 2016 г. Призът „Най-добра актриса в отрицателна роля” е за Лаура Кармине, а сред наградените в различни категории са актьорите Летисия Калдерон и Артуро Пениче. Сериалът е номер 1 в разделите „Най-добър режисьор”, „Най-добър оператор” и „Най-добър сценарий”. Основната тема към „Не ме оставяй” също е наградена, а едноименната песен се изпълнява от носителя на Грами – Алехандро Санс .

„Не ме оставяй“ е адартация на теленовелата Amor en silencio, продуцирана през 1988 г. от  Карла Естрада – първата жена-продуцент, реализирала над 20 заглавия.