За сериала

Реклама

Страст и разкаяние, любов и гордост гледат зрителите на bTV всеки делничен ден в една от най-вълнуващите истории, създавани някога. Животът на главната героиня Инджи се променя изцяло, когато богатото и известно семейство Шадоолу я избира за своя снаха. Инджи е влюбена в сина на Шадоолу - Мехмет, още от дете. Тя се премества в Истанбул, изпълнена с очакване да започне нов живот с мъжа, когото обича.


Междувременно в тежка катастрофа Мехмет загубва приятелката си Нихан, с която е бил в продължение на 6 години, въпреки неодобрението на родителите си. След трагедията Мехмет затваря сърцето си за любовта и започва да води абсолютно безсмислен живот ден за ден. Единственият човек, който може да му повлияе, е дядо му Мехмет Фикри и Мехмет изпълнява желанието на стареца да се ожени за Инджи, въпреки че сърцето му не е готово за нова любов. Преди сватбата обаче Мехмет променя решението си и избягва, в резултат на което болният му баща получава сърдечен удар. Мехмет е принуден да се завърне, за да управлява семейния бизнес.

След като Инджи най-накрая се омъжва за любовта на живота си, тя научава по трудния начин, че бракът не е толкова прекрасен, колкото си го е представяла. Тя трябва не само да спечели любовта на Мехмет, но и да се справи с интригите на някои членове на семейството.

Герои

Инджи (Сонгюл Йоден) е главната героиня, съпруга на Мехмет. В началото на историята тя се омъжва за него, след като дядото на Мехмет - Мехмет Фикри - уговаря този брак. Освен, че е много влюбена, Инджи е и много талантлив дизайнер на бутикови дрехи. Инджи е много привързана към баба си Сафие (Айла Аслънджан), която я е отгледала от малка и от която постоянно търси съвети и подкрепа. Съдбата на Инджи е да се бори постоянно за съвместното си щастие с Мехмет, като първоначално неин основен враг е свекърва й Шереф, а впоследствие и другите жени, които искат Мехмет за себе си. Най-голямата съперница на Инджи е бившата любима на Мехмет - Нихан, която има син от него.

Мехмет (Къванч Татлъту) e главният герой, принуден от дядо си да се ожени за красивата Инджи. В началото той е абсолютно безразличен към Инджи като жена и не се интересува и от кариерата й, тъй като вярва, че е загубил любимата си, при това бременна, в автомобилна катастрофа. Постепенно той се влюбва в Инджи и не може да живее без нея. Мехмет е и управител на семейния бизнес - Шадоолу Холдинг и е много близък с приятеля си Онур, който също има важна мениджърска позиция във фирмата. Онур е и нещо повече за Мехмет - съпруг на сестра му Пънар, с която има бурна и драматична връзка.

Мехмет Фикри
(Екрем Бора) e главата на семейство Шадоолу. По негово желание Мехмет се жени за Инджи и с неговата благословия се случва почти всичко в семейството - от личните взаимоотношения, до решенията, свързани с бизнеса на фамилията. Мехмет Фикри много цени Инджи, насърчава я и й помага в много трудности. С внука си Мехмет е по-строг и взискателен, макар много да го обича. Мехмет Фикри помага на много хора, затова е много обичан и уважаван. Сюжетът претърпява един от обратите си, когато Мехмет Фикри се жени за втори път - за Дилруба, която още от самото начало се очертава като силно отрицателен герой, с нечисти намерения към семейство Шадоолу.

Шереф
(Гюнгьор Байрак) е майката на Мехмет. Омъжена е за Ахмет, син на Мехмет Фикри, който обаче я изоставя заради друга жена. Шереф е настроена срещу Инджи в началото, но впоследствие я обиква много. Образът на Шереф претърпява немалка промяна в хода на сериала. Докато в началото тя се занимава само със семейни клюки и интриги, впоследствие, окрилена и от любовта, насочва енергията си предимно към положителните неща от живота.

Пънар
(Айча Варлъер) е сестрата на Мехмет. Тя е художничка, която се връща в Истанбул след няколко години живот в САЩ, където междувременно е родила и дъщеря си Дефне. Пънар се омъжва за любовта на живота си - Онур - който впоследствие се оказва и баща на Дефне, но връзката им е много бурна и често е на ръба да се разпадне - най-вече заради болезнената ревност на Пънар. Все пак любовта побеждава и двамата вече имат второ дете - син.

Онур (Сердар Орчин) е най-близкият приятел на Мехмет, съпруг на Пънар и изпълнителен директор в Шадоолу Холдинг. Проблемът на Онур е, че има скрита страст към хазарта, макар за момента това да не се проявява така силно в сериала.

Дефне
е първата дъщеря на Пънар и Онур и любимката на дядо Мехмет Фикри. Тя вече ходи на училище и се влюбва в по-голямо момче, което й създава доста проблеми...

Нихан
е бившата любима на Мехмет, която се появява неочаквано, след като всички смятат, че е загинала в катастрофа. Оказва се, че тя е родила син на Мехмет, въпреки че след катастрофата е останала в инвалидна количка. Нихан не е забравила чувствата си към Мехмет, макар да вижда любовта му към Инджи, и се стреми да е постоянно около него. Самият Мехмет й оказва огромна подкрепа и се вижда често с нея и сина си, като благодарение именно на него Нихан прохожда отново. Тя опитва да започне нова романтична връзка, но е очевидно, че още обича Мехмет и е готова да се бори, за да го спечели обратно. Нихан е основната причина за много разриви между Мехмет и Инджи, но тя също намира щастието си в любовта.

Бахар
(Севинч Гюршен) е братовчедка на Мехмет. Тя е властна и амбициозна жена, която заема мениджърски пост в семейната компания и е първата, която открива таланта на Инджи. Омъжена е за Гьокхан, разследващ журналист и е сестра на най-големия нехранимайко в семейството - Берк. Бракът й обаче е неуспешен, въпреки че двамата с Гьокхан имат син.

Берк
(Фаик Ергин) е брат на Бахар и за разлика от сестра си предпочита предимно да се забавлява, вместо да работи. За него са типични спонтанните и необмислени решения, които вбесяват почти всички в семейство Шадоолу. Първо, той се опитва да се отърве от казармата по нечестен начин, второ, се жени за стажантката си Дидем много набързо, а тя се оказва мързелива и нехайна към семейството.

Гюлсюн
(Лачин Джейлан) е дъщеря на Мехмет Фикри. В началото тя е омъжена за Тарък, който се оказва най-големият враг на семейството, саботирайки бизнеса му и водейки паралелен живот с друга жена, от която има дете. Впоследствие Гюлсюн се омъжва повторно за съученика си Левент, с когото е много щастлива.

Рукие и Орхан
са близки на семейството, които живеят в къщата и се занимават с къщната работа. След много усложения в бременността на Рукие тя ражда дъщеря, която кръщава Инджи. Около двамата често се заплитат различни истории, които ангажират и членовете на сем. Шадоолу. Инджи и Мехмет им помагат много, но заради неразумност или лош късмет, двамата пропиляват голямо състояние, което са имали шанса да спечелят.

Тагове: сериал перла