"Спасители в планината" - за сериала

Реклама

"Спасители в планината" (Die Bergretter) стартира в Германия през ноември 2009 г. и до днес се излъчва в продължение на десет години. До момента са показани 11 сезона.

Планински спасители в Алпите се отзовават на спешни случаи със своя хеликоптер. Ръководител на екипа е Маркус Кофлер. Всеки епизод е свързан със спасителна мисия, а драматизмът е подчертан от личните истории на спасяваните хора. Най-често инцидентите са предизвикани от тяхно рисково поведение, което има своята предистория. Личният живот на самите спасители е паралелната сюжетна линия, която се развива и усложнява с всеки епизод.

Всичко започва, когато Андреас Марталер планира да открие своя школа за катерачи в САЩ заедно с приятелката си. Преди да емигрира, той отива на сватбата на най-добрия си приятел Щефан Хофер, който е ръководител на планинска спасителна служба. В деня след сватбата Щефан загива в планински преход. След това Андреас се грижи за съпругата му Емили и двете им деца, както последно го е помолил Щефан преди смъртта си. Ситуацията е сложна за тримата – Андреас, приятелката му и Емили. Андреас става и нов ръководител на службата в австрийското градче Рамзау, но в края на шести сезон намира смъртта си, докато спасява малко момиченце. Нов лидер на екипа става, съгласно желанието на Андреас, приятелят му Маркус Кофлер, с когото са били заедно при трагичния инцидент. Първоначално колегите му го приемат негативно, макар че е отличен планинар – той не е съвсем екипен играч...