Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 2

Реклама

Вторият епизод на „Столичани в повече” е пълен с много интересни събития. Йовка и Спас, ще си имат дете и планират сватба, която според бъдещата съпруга трябва да се състои на 18ти. Но поради финансовите си затруднения, женитбата, ще бъде в тесен семеен кръг. Въпреки че всичко е решено, Йордан намира и друг начин за набавяне на пари за събитието. В това време новината за бременността на Йовка никак не се хареса на Славея, и тя настоява това да се провери лично от Спас. По-късно се оказва, че Йовка наистина е бременна и то с близнаци.

Междувременно семейство Чеканови се захващат с подготовката на двете сватби. Тази на баба Марийка и Фридрих, и на Радко и Зухра. И двете двойки, ще се венчаят на 18ти, което е точно след два дни. Краткият период за организацията на събитието, води Рангел до извода, че сватбата може да се проведе в кръчмата на Пацо. В това време потайното минало на бъдещата съпруга на Радко, буди интереса на Гълъбина. Тя се опитва да разбере нещо повече за родителите им, но Зухра и Амир умело прикриват истината.

По-късно в епизода, Зухра и Амир взимат лопата от мазето в къщата и се запътват на някъде. Оказва се че посоката им е предполагаемото мястото на скрития куфар, малко след Извор. След като го откриват, взимат от него бижута и малко пари. Възможно е това всъщност да е богатството оставено от баща им. Те отново го заравят на същото място и си тръгват.

Вследствие на придобитото си богатство, Пламен Цеков е мишена за търсене на подаяния от страна на жителите в Извор. Това е и причината Рангел, Фридрих, Йордан и Гришата да отидат при него, за да резервират кръчмата му и да го помолят за финансова помощ или поне отстъпка от цената за събитието. Но когато разбират, че всички са там поради една и съща причина, избухва разногласие. Никой от тях не харесва идеята за четворна сватба. Като в този момент г-н Фридрих се изправя и заявява, че той ще поеме разходите на всяка една от сватбите. Всички приемат това предложение веднага и резервират кръчмата заедно. След като не плащат те, не пестят и от разходи.