Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 3

Реклама

Трети епизод на „Столичани в повече” е обвързан с разследването на Омар Сеид – бащата на Зухра и Амир, чийто куфар е безследно изчезнал. Австриецът Фридрих е този, който е натоварен с тежката задача да разбере къде точно е скрит и всяка една следа е следваща стъпка към намирането му.

При Фридрих се появява баба Марийка с гривна на ръката, която тя е взела от Зухра. Въпреки убеждението, че тази гривна е купена в България, Фридрих смята, че местонахождението на куфара е същото, откъдето е взет и накита. Точно в този момент, те биват прекъснати от Рангел, който идва при новия си баща, за да вземе пари за сватбите. Той се оказва все по-близо до богатството на австриеца, тъй като след женитбата с баба Марийка, ще бъде осиновен и ще наследи всичко като негов син.

В хола на семейство Чеканови, стоят Радко, Зухра, Амир и Яна, взимаща им интервю за авторския си филм, посветен на Извор. Освен, че въпросите, които тя задава не се харесват, заснемането бива прекъснато няколко пъти – първо от баба Марийка, желаеща да се сложи проследяващо приложение на телефона на Фридрих, за да може да го следи и да го държи под око; после от Рангел, чийто интереси обвързани с пари, са довели журналисти от телевизии, вестници и сайтове, които искат да говорят с необичайната двойка.

По същото време Лютови се ядосват, че под светлината на прожекторите отново са Чеканови и Славка обвинява Йордан, че нищо не прави и чака някой да дойде до вратата да му даде пари. Точно в този момент на вратата се звъни. Пред тях се появява Йоргос Ципрас, дошъл да съобщи, че искът, който Йовка е завела за наследство, едва ли ще бъде уважен от съда. Намирайки слабото звено в семейството, той им предлага 200 000 евро, за да се откажат от делото, като им казва, че не само няма да получат нищо, ако не ги вземат, но и ще трябва да платят разноските по делото, както и 10 процента от исканата сума. Без да се замисля, Славка веднага подписва, въпреки настояването от страна на Йордан.

Погълнат от разследването си и обикаляйки из Извор, Фридрих бива стреснат от две жени, които благодарение на чара и настояването си, успяват да го накарат да ги почерпи по нещо в кръчмата на Пацо. Чрез разкази за предишните връзки на баба Марийка, двете всячески се опитват да го разубедят да не се жени за нея. За собствен късмет, Марийка се появява точно навреме, за да се прибере бъдещия си съпруг.

Преди всяка сватба, следва да има и ергенско парти. Незапозната с това досега, Зухра отказва да приеме, че Радко ще излезе без да прави глупости. Спорът им бързо бива потушен, след като братът на Зухра – Амир, подкрепя Радко и двамата тръгват заедно към заведението.

Същевременно Спас отива в кръчмата на Пацо, за да каже за промяна в менюто. Но вместо Пламен, той открива Гришата. Двамата започват да говорят за семейния живот и точно когато решават да си сипят по една ракия, се появява Йоргос. Без да се представя, предлага на двамата да ги почерпи, поради уредените си сметки. Под влиянието на алкохола Йоргос започва да пее най-различни песни и чувайки гласа на гръка, Спас е убеден, че той трябва да пее на сватбата им. Заедно двамата тръгват за да го представи на семейството си. Но моментът, в който те двамата се появяват, въобще не е удачен – Йовка тъкмо е разбрала за приетите пари, а Славка и Йордан за невалидния предбрачен договор и намеренията на Йоргос. Поставен в ситуация да осъзнае, че това е бившият съпруг на Йовка, Спас хваща един чук и без да се замисля го удря по главата. След като припада, Йовка взима споразумението, скъсва го и всички решават да го занесат до табелата на Извор с куфарчето с парите до него.

Епизодът завършва с Рангел и Гълъбина, които започват да се чудят защо Амир и Зухра не искат да говорят за родителите си, защо Амир има под леглото лопата и започват с насмешка да отправят догадки, че двамата са деца на известен терорист, издирван от няколко държави.