Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 7

Реклама

В началото на седми епизод се разкрива, че заплахата, която Пламен отправи към семействата Лютови и Чеканови, е била фалшиво маскирана – „снайперистът”, който Пацо е бил наел всъщност е Гришата с лазер в ръка. След вълнуващо обсъждане на случилото се, Пацо започва да се замисля какво ще се случи, след като двете къщи бъдат освободени. Той осъзнава, че няма да вземе пари от тях и едва ли ще успее да ги продаде, поради липсата на купувачи в Извор. За да може както да получава наем от къщите, така и да държи семействата изкъсо, Пламен решава да им предложи по 500 лв. (точно колкото наема на къщите), за определена работа.

Мирът в двете семейства е се превръща в трудоемко изпитание. Рангел и Славка са застигнати от гнева на Гълъбина и Йордан, изцяло обидени как никой не е направил или не прави нищо за семейството си. Въпреки гнева й, Рангел успява да се измъкне от зоркия поглед на Гълъбина, като отива да си легне, но и там той отново е изложен на порицания, този път от баща му. Изгубен в това дали да чака заплата или да се захване отново с иманярство, Рангел разбира някои от думите на баща си и решава, че скокът в живота му би бил възможен, само ако послуша баща си.

В дома на Лютови, Спас издирва Йордан, за да му покаже какво е открил – бащата на Амир и Зухра, който удивително много прилича на Рангел, е следен от австрийските тайни служби, а Фридрих Ганчев е бил австрийски шпионин. Освен това, в документите се споменава за куфар, изчезнал след спирането на буса за малка почивка до някаква чешма – Новата чешма. Решен да открие коя е тя, Спас тръгва из селото и се натъква на две изворчанки. Точно в разгара на спора между тях коя е Новата чешма, Спас забелязва зад гърба си Амир и Зухра и решава да ги проследи. Любопитството на Спас е задоволено – хранителният магазин, до който ги проследява, дава знак на Спас, че бежанците имат доста пари, въпреки че не знае откъде са. Излизайки от магазина, телефонът му звъни. Приятелят му Радко го търси, за да потърси съвет – удобен момент за Спас да провери Новата чешма, чрез среща с Радко на указаното място.

Прибирайки се вкъщи, Гришата разбира че Гретхен си е тръгнала. Но всъщност не е… Тя се намира в стаята на Пацо, където докато обсъждат кой и къде да нощува тази вечер, помежду им се вижда прехвърчането на искри. Пацо решава да направи Гретхен своя икономка, както и лична медицинска сестра.

Предложението за работа не се отнася само за Гретхен. Като по-разбрани от семейството, Пацо извиква Йордан и Гълъбина при него, за да им предложи работа. Непритежаващи друга опция, двамата приемат предложението – Йордан да бъде мениджър на кръчмата, както и неин готвач, и сервитьор, и снабдител, а Гълъбина да му помага.

Това предложение разпалва отново огньове в двете семейства, но никой не подозира какво ще се случи, когато на следващия, първи работен, ден, Пацо повиква Рангел и Славка.