.

Епизод 154

Дениз обвинява Бешир в предателство спрямо Нихал с криенето на истината. Докато Пейкер и близките й празнуват отварянето на новата й галерия, Хилми отправя недоизказани заплахи към сина си Нихат. Аднан търси отговорност на Бихтер за любовна бележка, която намира от Бехлюл. Явно започва да проличават съмненията, които разяждат Аднан. Бихтер предупреждава Бехлюл, че в дните преди сватбата им с Нихал много неща ще излязат наяве. Аднан иска среща с Дениз, за да проведат сериозен разговор, но тя го избягва.bTV Plus
Коментирай
публикувай
 • ehi

  Извинявам се за грешките

 • ehi

  Да, Бехлюл е глупак, защото обича Бихтер, но няма достатъчно смелост да си позволи да бъде щастлив с нея. Това е като пуритан да прави секс - с нощница и нощна шапка. Има хора, които инмат разни неща в главите си, които им птречат да бъдат щастливи, да се отпуснат и да си позволят да им е хубаво. Аз видях един щастлив Бехлюл единствено когато беше с Бихтер. Според мен, в момента той е отблъснат от нейното държание и съм склонна да си мисля, че той се плаши от нея и наистина си мисли, че тя обича само себе си. Със самоубийството на Бихтер и думите които тя му казва, той разбира, че Бихтер го е обичала много силно и истински. Той си дава сметка, че е загубил не само човекът, който той е обичал, а и човекът, който го е обичал безумно. Затова идва и разкаянието на гроба и. И затова той разбира, че е сбъркал и казва тези думи. Приел е погрешно нейните мотиви да си тръгнат. Не е било инат и твърдоглавие, а усещането, че без него няма смисъл да продължава. Неслучайно го виждаме да се разкайва именно на гроба на Бихтер, а не на Бехир или да се извинява на Нихал и чичо си. Той си дава сметка, че спрямо нея, е допъснал най-голямата си грешка.

 • Извинявам се за грешките

 • Да, Бехлюл е глупак, защото обича Бихтер, но няма достатъчно смелост да си позволи да бъде щастлив с нея. Това е като пуритан да прави секс - с нощница и нощна шапка. Има хора, които инмат разни неща в главите си, които им птречат да бъдат щастливи, да се отпуснат и да си позволят да им е хубаво. Аз видях един щастлив Бехлюл единствено когато беше с Бихтер. Според мен, в момента той е отблъснат от нейното държание и съм склонна да си мисля, че той се плаши от нея и наистина си мисли, че тя обича само себе си. Със самоубийството на Бихтер и думите които тя му казва, той разбира, че Бихтер го е обичала много силно и истински. Той си дава сметка, че е загубил не само човекът, който той е обичал, а и човекът, който го е обичал безумно. Затова идва и разкаянието на гроба и. И затова той разбира, че е сбъркал и казва тези думи. Приел е погрешно нейните мотиви да си тръгнат. Не е било инат и твърдоглавие, а усещането, че без него няма смисъл да продължава. Неслучайно го виждаме да се разкайва именно на гроба на Бихтер, а не на Бехир или да се извинява на Нихал и чичо си. Той си дава сметка, че спрямо нея, е допъснал най-голямата си грешка.

 • sanjbg

  "И как си ги въобразявате Бехлюл и помирисал ръката пък се размечтал пък не знам какво си. Бехлюл се притесни да не би Нихал или пък чичо му да усетят аромата на Бихтер по него." Марче, аз пък мисля, че Бехлюл си помириса ръката, за да провери дали си е измил ръцете след тоалетната. Тълкуванието на някои ей такива дребни детайли и мен като някои други ме кара да се опулвам. То вярно, че всеки си има собствени възприятия и една или друга сцена могат да оставят различно впечателение у всеки, но този момент пък беше един от най-недвусмислените. По изражението на актьора и цялото му вътрешно моменто разколебаване става ясно раздвоението му да се откаже от плана си само при мириса на Бихтер думите й. Ако помните, имаше един момент в началото, когато Бихтер се беше промъкнала в стаята му и миришеше парфюмите му, а когато без да иска разля един от тях се паникьоса, че миризмата е останала по ръцете й и нервно хукна към банята да си мие ръцете, за да не бъде усетен ароматът на Бехлюл по нея. Ако в Бехлюл се забелязваше подобна гузност или притестнение от мириса на Бихтер, то най-логично и той щеше да изтича да се мие. Но той за част от секундата се наслади на аромата й и това не го накара да се почувства виновен, а напротив-докара поредното разколебаване в съзнанието му.

 • "И как си ги въобразявате Бехлюл и помирисал ръката пък се размечтал пък не знам какво си. Бехлюл се притесни да не би Нихал или пък чичо му да усетят аромата на Бихтер по него." Марче, аз пък мисля, че Бехлюл си помириса ръката, за да провери дали си е измил ръцете след тоалетната. Тълкуванието на някои ей такива дребни детайли и мен като някои други ме кара да се опулвам. То вярно, че всеки си има собствени възприятия и една или друга сцена могат да оставят различно впечателение у всеки, но този момент пък беше един от най-недвусмислените. По изражението на актьора и цялото му вътрешно моменто разколебаване става ясно раздвоението му да се откаже от плана си само при мириса на Бихтер думите й. Ако помните, имаше един момент в началото, когато Бихтер се беше промъкнала в стаята му и миришеше парфюмите му, а когато без да иска разля един от тях се паникьоса, че миризмата е останала по ръцете й и нервно хукна към банята да си мие ръцете, за да не бъде усетен ароматът на Бехлюл по нея. Ако в Бехлюл се забелязваше подобна гузност или притестнение от мириса на Бихтер, то най-логично и той щеше да изтича да се мие. Но той за част от секундата се наслади на аромата й и това не го накара да се почувства виновен, а напротив-докара поредното разколебаване в съзнанието му.

 • ehi

  Алварадо, не е грях да се бориш за любимия, дори напротив. Просто Бехлюл не си заслужава. Бихтер и Нихал са се влюбили в неподходящия. Той с коя жена постъпи почтено в този филм? С Пайкер? С Елиф? С момичето от бара и всички такива като нея? Бехлюл има и добри качества, твърде малко за съжаление на фона на останалите простотии, които сътвори. Аз оценявам "желанието" му да се промени и да поеме в "правилната" посока, каквото и да значи това за него (затова ползвам кавичките). Само че, когато човек иска да започне на чисто, той не затъва в лъжа и измама (много се забавлявах когато в безсилието си измисли, че е задявал Бихтер преди Пайкер, за да заблуди Дениз). Не можеш да живееш дълго в лъжа. Лъжа, за която вече всички знаят. Той на какво разчита? Че то само Аднан, Бюлент и Нихал не знаят, че с Бихтер са имали връзка и е неизбежно да не научат скоро.

 • ehi

  Ами аз пак ще кажа: Бехлюл си е един завършен егоист. Мисли предимно за себе си и не се интересува кого наранява с постъпките си. Той е по лесните неща. Не обича трудности. Като стане напечено - "изчезва". Не може да се изправи очи в очи с хората и да им признае грешките си, не защото го е грижа за тях, а защото е страхливец, а и не иска неприятности. Аз не приемам тезата, че е с добра душа, защото многократно го виждах да наранява, нагрубява и да се държи безобразно с хората, които са в по-слаба позиция от него - Бешир, Дениз, Елиф, Пайкер, Нихат, че в момента и Бихтер. В началото така се държеше и с Бюлент. Мъникът го боготвореше, но Мистър Охлюв все "нямаше време" да отиде да гледа училищните му мачове. Но като се изправи пред по-силните от него, пред хората, от които зависи съдбата му - Нихал и Аднан - пълни гащите и замирисва...

 • alvarado

  Лека нощ на всички, които остонахте! До утре!!!

 • alvarado

  Каквото и да кажем все е малко. Явно за някои е грях да обичаш и да се бориш за любимия. Бихтер има една грешка- че ОБИЧА- съдете я тогава!

 • geri1919

  ehi, в случая би било единствената земна жена на луната.

 • ehi

  Относно моята разработка за Луната: Просто се опитвах да ви покажа колко абсурдно може да звучат някои теории. Опитайте се разберете, че както на вас ви прозвуча теорията за Луната, така и на нас ни звучат някои от вашите теории, но не ви нападаме толкова усърдно. А в теорията за Луната вложих известен символизъм. Смятам, че ако Бехлюл някога може изобщо да обикне Нихал, то това трябва да е на място, където няма други жени (чисто физически). Нали знаете онази приказка - "не бих бил с теб дори и да си последната жена на земята" (т.е. да няма други)?

 • alvarado

  Да, жалко, че любовта му там ще се покаже отново, но какво да правим. Питам се- трябваше ли любимата му да умре, за да разкрие чувствата си? Каква полза от любовта му, като той позволи да я погребе завинаги.

 • ehi

  За съжаление и аз мисля, че Бехлюл не обича достатъчно Бихтер. Толкова, че да замине с нея и да зареже всичко. Не мисля, че дори и да замине с нея, той няма да и изневерява. Не ми се иска да е точно така, но не ми се иска и да си затворя очите пред това, което видях. Това, в което съм абсолютно категорична е, че ако Бехлюл обича някого изобщо, това със сигурност е Бихтер (не Нихал, не Елиф и т.н.). Тя е жената, която той е обичал най-много и все още обича. Но както казах - не достатъчно, че да зареже удобствата. Бехлюл обича преди всичко себе си. За мен, той е завършен егоист и подлец (със сигурност не обича чичо си, след като му причини това). И страхливец. Както се пее в една песен на Пати Смит "Понякога любовта просто не е достатъчно". За да си с някой, не е необходимо само да го обичаш, а и да притежаваш други качества, за да се бориш (защото борбата за любовта продължава и след сватбата).

 • Venialex

  Всеки епизод четем едни и същи спорове. Всеки се е запънал като магаре на мост и това е. Бихтер е единствената, която истински и силно обича любимия си. За това и стана злобна, истерична и неприятна на много. Някои твърдят, че любовта на Бехлюл е също така силна, но има доста моменти които показаха, че любовта на Бехлюл не е чак толкова силна. Той е един страхливец и ще си остане такъв до последния миг на този сериал. Харесвате или не, това е сюжета на този сериал. Бихтер се бори до последно, докато Бехлюл бяга до последно. Прочетох доста неадекватни твърдения за Дениз(Мадмоазел). По-големи глупости не бях чела скоро.

 • Алварадо, не е грях да се бориш за любимия, дори напротив. Просто Бехлюл не си заслужава. Бихтер и Нихал са се влюбили в неподходящия. Той с коя жена постъпи почтено в този филм? С Пайкер? С Елиф? С момичето от бара и всички такива като нея? Бехлюл има и добри качества, твърде малко за съжаление на фона на останалите простотии, които сътвори. Аз оценявам "желанието" му да се промени и да поеме в "правилната" посока, каквото и да значи това за него (затова ползвам кавичките). Само че, когато човек иска да започне на чисто, той не затъва в лъжа и измама (много се забавлявах когато в безсилието си измисли, че е задявал Бихтер преди Пайкер, за да заблуди Дениз). Не можеш да живееш дълго в лъжа. Лъжа, за която вече всички знаят. Той на какво разчита? Че то само Аднан, Бюлент и Нихал не знаят, че с Бихтер са имали връзка и е неизбежно да не научат скоро.

 • ehi

  Marina Kostadinova, за мен това е един въпрос, който също много ме вълнува. Според мен, в книгата Бешир е болен от туберкулоза. По онова време туберкулозата е била нелечима, широко разпространена (особено стед бедните), а и е имала ясно изразена симптоматика, която включва кръвохрачене. Може да е ставало дума и за пневмония (тъй като подади липса на антибиотици и тя е вземала изключително много жертви), но аз категорично отхвърлям този вариант, тъй като пневмонията се развива изключително бързо (за седмица). Протичането с месеци е почти невъзможно. В днешно време, смъртта от туберкулоза е рякост, защото хората се хранят добре (една от причините е недохранването), а и Аднан има достатъчно средства да му предложи адекватно лечение. Затова аз най-много клоня към варианта белодробен карцином. Това е втория или третия по разпространеност рак. Оспорва си второто място с колоректалния карцином (рак на дебелото черво. На първо, за съжаление е ракът на гърдата). Клиничната картина е ясно изразена (доколкото може изобщо да се говори за такава мисъл от страна на сценаристите) - увеличаваща се кашлица, кръвохрачене, прогресираща диспнея (задух, затруднено дишане, поради нарастването на тумора). Нелечението е довело до прогресия на заболяването, което вече е в 4-та фаза (последната, т.е. изцяло метастазирал, с далечни метастази), при която няма надежда. За това съдя по мението на докторите, които не дават надежда за него и го изпращат за домашно "лечение". Виждам, че няма химиотерапия, но той многократно отказваше лечение по време на сериала и според мен става дума за точно това. И последно - някои хора отбелязват, че накрая той "бълнува". Твърде вероятно, тъй като в последните седмици има силна наркоза за притъпяване на огромите болки (морфин). Извинявам се за дългия пост, но това е нещо, което твърде силно ме човърка и все чакам и гледам за някое джокерче от сценария, че съм се амбицирала да установя за какво иде реч.

 • Ами аз пак ще кажа: Бехлюл си е един завършен егоист. Мисли предимно за себе си и не се интересува кого наранява с постъпките си. Той е по лесните неща. Не обича трудности. Като стане напечено - "изчезва". Не може да се изправи очи в очи с хората и да им признае грешките си, не защото го е грижа за тях, а защото е страхливец, а и не иска неприятности. Аз не приемам тезата, че е с добра душа, защото многократно го виждах да наранява, нагрубява и да се държи безобразно с хората, които са в по-слаба позиция от него - Бешир, Дениз, Елиф, Пайкер, Нихат, че в момента и Бихтер. В началото така се държеше и с Бюлент. Мъникът го боготвореше, но Мистър Охлюв все "нямаше време" да отиде да гледа училищните му мачове. Но като се изправи пред по-силните от него, пред хората, от които зависи съдбата му - Нихал и Аднан - пълни гащите и замирисва...

 • Лека нощ на всички, които остонахте! До утре!!!

 • Каквото и да кажем все е малко. Явно за някои е грях да обичаш и да се бориш за любимия. Бихтер има една грешка- че ОБИЧА- съдете я тогава!